Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

No bake citroen cheesecake met frambozensaus

No-bake cheesecake

Deze citroen cheesecake is om je vingers bij af te likken! Het mooiste van allemaal: deze cheesecake hoeft niet in de oven. Laat de heerlijke cheesecake met speculaasbodem en frambozensaus opstijven in de koelkast en genieten maar!

NiveauGemiddeld

Voorziet in12 Porties
Voorbereiding20 minutenTotale Tijd4 uren 20 minuten

Ingrediënten
 50 gr diepvries frambozen
 4 el + 1 tl agavesiroop
 250 gr speculaas
 80 gr ongezouten roomboter, gesmolten
 350 ml slagroom
 1 zakje slagroomversteviger
 300 gr roomkaas
 2 citroenen
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine
 Bakvorm

Bereidingswijze
1

Laat de frambozen ontdooien. Prak de frambozen samen met 1 tl agavesiroop tot een saus en zet apart.

2

Maal de speculaas in een blender of keukenmachine fijn tot kruimels. Voeg hier de gesmolten roomboter aan toe en meng tot een stevig geheel. Giet het mengsel op de bodem van een ingevette taartvorm en druk goed aan. Zet de taartvorm in de vriezer en maak intussen het roomkaasmengsel.

3

Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf in een kom. Houd de kom ondersteboven om te testen of het stijf genoeg is: de slagroom blijft dan in de kom zitten.

4

Voeg in een andere kom de roomkaas en overige agavesiroop toe. Rasp het geel van de schil van de citroenen en pers deze uit. Voeg het sap en de rasp bij de kom met roomkaas. Mix het geheel glad en klontvrij.

5

Schep de slagroom door de roomkaas. Haal de taartvorm uit de vriezer en giet hier het roomkaas-slagroommengsel in. Verdeel de frambozensaus over de cheesecake en meng met een lepel voorzichtig met het roomkaas-slagroommengsel voor een gemarmerd effect.

6

Laat de cheesecake nog minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

Ingrediënten

Ingrediënten
 50 gr diepvries frambozen
 4 el + 1 tl agavesiroop
 250 gr speculaas
 80 gr ongezouten roomboter, gesmolten
 350 ml slagroom
 1 zakje slagroomversteviger
 300 gr roomkaas
 2 citroenen
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine
 Bakvorm

Instructies

Bereidingswijze
1

Laat de frambozen ontdooien. Prak de frambozen samen met 1 tl agavesiroop tot een saus en zet apart.

2

Maal de speculaas in een blender of keukenmachine fijn tot kruimels. Voeg hier de gesmolten roomboter aan toe en meng tot een stevig geheel. Giet het mengsel op de bodem van een ingevette taartvorm en druk goed aan. Zet de taartvorm in de vriezer en maak intussen het roomkaasmengsel.

3

Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf in een kom. Houd de kom ondersteboven om te testen of het stijf genoeg is: de slagroom blijft dan in de kom zitten.

4

Voeg in een andere kom de roomkaas en overige agavesiroop toe. Rasp het geel van de schil van de citroenen en pers deze uit. Voeg het sap en de rasp bij de kom met roomkaas. Mix het geheel glad en klontvrij.

5

Schep de slagroom door de roomkaas. Haal de taartvorm uit de vriezer en giet hier het roomkaas-slagroommengsel in. Verdeel de frambozensaus over de cheesecake en meng met een lepel voorzichtig met het roomkaas-slagroommengsel voor een gemarmerd effect.

6

Laat de cheesecake nog minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

No bake citroen cheesecake met frambozensaus

Fan van cheesecake? Probeer ook eens deze kleine citroen cheesecakejes!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.