Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Noedels met peultjes in kurkuma-kokossaus

Noedels met peultjes in kurkuma-kokossaus

Een lekkere én gezonde maaltijd op tafel zetten, doe je met deze vegetarische noedels in kurkuma-kokossaus. De gebruikte kruiden, kurkuma en gember, zitten boordevol voedingsstoffen wat dit gerecht niet alleen heerlijk maakt, maar ook nog eens hartstikke gezond!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 7 cm verse gember, geschild
 1 rode ui
 ½ rode peper
 1 teentje knoflook
 75 gr noedels
 1 el plantaardige olie
 2 tl kurkuma
 200 gr peultjes
 300 ml kokosmelk
 4 el ketjap manis
 200 gr taugé
 4 el gebakken uitjes

Bereidingswijze
1

Snijd de gember, rode ui, rode peper en knoflook fijn. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Wok ondertussen op hoog vuur de knoflook, gember, kurkuma,rode ui en rode peper in een scheutje olie. Voeg de peultjes toe en bak 3 min mee. Blus de peultjes af met de kokosmelk. Roer de ketjap manis en de taugé door de peultjes.

Tip: vind je de rode peper te pittig? Verwijder dan de zaadlijst voor een mildere variant.

Ingrediënten

Ingrediënten
 7 cm verse gember, geschild
 1 rode ui
 ½ rode peper
 1 teentje knoflook
 75 gr noedels
 1 el plantaardige olie
 2 tl kurkuma
 200 gr peultjes
 300 ml kokosmelk
 4 el ketjap manis
 200 gr taugé
 4 el gebakken uitjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de gember, rode ui, rode peper en knoflook fijn. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Wok ondertussen op hoog vuur de knoflook, gember, kurkuma,rode ui en rode peper in een scheutje olie. Voeg de peultjes toe en bak 3 min mee. Blus de peultjes af met de kokosmelk. Roer de ketjap manis en de taugé door de peultjes.

Tip: vind je de rode peper te pittig? Verwijder dan de zaadlijst voor een mildere variant.

Noedels met peultjes in kurkuma-kokossaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.