Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pasta alla checca

Pasta alla checca

Dit pastagerecht schittert door de eenvoud van een saus op basis van rauwe tomaat. De stevige structuur van de vleestomaat en de smaken van de extra vergine olijfolie en verse basilicum komen hier goed tot hun recht. Ideaal als frisse maaltijd op een zonnige dag!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 430 gr rijpe vleestomaten
 1 teentje knoflook
 60 ml Bertolli Extra vergine olijfolie orginale
 1 tl zout
 ½ tl vers gemalen peper
 20 verse blaadjes basilicum + extra ter garnering
 140 gr pasta
 20 gr pijnboompitten
 20 gr Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
1

Snijd de vleestomaten in blokjes en snijd het teentje knoflook fijn. Voeg dit in een kom samen met de olijfolie, zout, peper en 20 basilicumblaadjes. Laat dit minimaal een half uur staan zodat alle smaken goed met elkaar mengen.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de pasta met het tomatenmengsel.

3

Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge pan.

4

Serveer de pasta met geroosterde pijnboompitjes, vers geraspte Parmezaanse kaas en extra basilicumblaadjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 430 gr rijpe vleestomaten
 1 teentje knoflook
 60 ml Bertolli Extra vergine olijfolie orginale
 1 tl zout
 ½ tl vers gemalen peper
 20 verse blaadjes basilicum + extra ter garnering
 140 gr pasta
 20 gr pijnboompitten
 20 gr Parmezaanse kaas

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de vleestomaten in blokjes en snijd het teentje knoflook fijn. Voeg dit in een kom samen met de olijfolie, zout, peper en 20 basilicumblaadjes. Laat dit minimaal een half uur staan zodat alle smaken goed met elkaar mengen.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de pasta met het tomatenmengsel.

3

Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge pan.

4

Serveer de pasta met geroosterde pijnboompitjes, vers geraspte Parmezaanse kaas en extra basilicumblaadjes.

Pasta alla checca
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Biscardo Rosapasso Pinot Nero Rosato 2020: Dit lichte zomerse gerecht vraagt om een frisse rosé. Deze rosé uit Italië is een soepele en smaakvolle wijn die gerust door gedronken kan worden na het eten.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.