Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Pasta culurgiones met salie-tomatensaus

Pasta culurgiones met salie-tomatensaus

Deze bijzondere pastasoort vindt zijn oorsprong in het prachtige Sardinië. De pasta lijkt in de basis op ravioli, maar de vulling en vouwtechniek maakt het net even anders. De culurgiones worden namelijk gevuld met aardappel en de randjes lijken geborduurd, net kunst!

Bekijk ook de video op onze Instagram om te zien hoe we de culurgiones vouwen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding1 uur 25 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd1 uur 45 minuten

Ingrediënten
 150 gr kruimige aardappelen
 4 blaadjes munt
 ½ teentje knoflook
 55 gr pecorino kaas (waarvan 20 gr garnering)
 35 gr geraspte kaas
 30 gr roomkaas naturel
 240 gr pastadeeg
 5 blaadjes salie (waarvan 2 blaadjes garnering)
 10 gr boter
 200 gr kerstomaatjes, uit blik
 Peper en zout
Extra keukenbenodigdheden
 Pastamachine of deegroller
 Steekvorm van 8 cm

Bereidingswijze
1

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ongeveer 15 min. gaar. Giet af en prak tot een puree. Hak de munt en knoflook fijn.

2

Meng de aardappelpuree met de 3 kazen, knoflook en munt. Houd 20 gr pecorino apart ter garnering. Zet de vulling vervolgens voor een uur in de koelkast.

3

Bereid intussen het pastadeeg. Rol het deeg gelijkmatig uit met een pastamachine (of deegroller) tot een plak van ongeveer 1 mm dik. Steek rondjes uit het deeg met een steekvorm van 8 cm.

4

Vul ieder deegplakje met 1 tl vulling en vouw de zijkanten omhoog als een taco. Start aan de onderzijde en knijp het deeg tussen duim en wijsvinger dicht en duw naar voren. Maak een plooi en druk vervolgens de zijkanten op dezelfde manier aan. Ga door totdat het hele schelpje dicht is.

5

Houd 2 blaadjes salie apart ter garnering. Hak de overige salie fijn. Smelt boter in een pannetje en voeg hier de salie aan toe. Verwarm kort en voeg dan de kerstomaatjes toe. Kook het geheel in ongeveer 5 min. zacht en breng op smaak met peper en zout.

6

Kook de culurgiones in 4 à 5 min. gaar. Giet af.

7

Serveer de culurgiones met de salie-tomatensaus, vers geraspte pecorino en een blaadje salie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr kruimige aardappelen
 4 blaadjes munt
 ½ teentje knoflook
 55 gr pecorino kaas (waarvan 20 gr garnering)
 35 gr geraspte kaas
 30 gr roomkaas naturel
 240 gr pastadeeg
 5 blaadjes salie (waarvan 2 blaadjes garnering)
 10 gr boter
 200 gr kerstomaatjes, uit blik
 Peper en zout
Extra keukenbenodigdheden
 Pastamachine of deegroller
 Steekvorm van 8 cm

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ongeveer 15 min. gaar. Giet af en prak tot een puree. Hak de munt en knoflook fijn.

2

Meng de aardappelpuree met de 3 kazen, knoflook en munt. Houd 20 gr pecorino apart ter garnering. Zet de vulling vervolgens voor een uur in de koelkast.

3

Bereid intussen het pastadeeg. Rol het deeg gelijkmatig uit met een pastamachine (of deegroller) tot een plak van ongeveer 1 mm dik. Steek rondjes uit het deeg met een steekvorm van 8 cm.

4

Vul ieder deegplakje met 1 tl vulling en vouw de zijkanten omhoog als een taco. Start aan de onderzijde en knijp het deeg tussen duim en wijsvinger dicht en duw naar voren. Maak een plooi en druk vervolgens de zijkanten op dezelfde manier aan. Ga door totdat het hele schelpje dicht is.

5

Houd 2 blaadjes salie apart ter garnering. Hak de overige salie fijn. Smelt boter in een pannetje en voeg hier de salie aan toe. Verwarm kort en voeg dan de kerstomaatjes toe. Kook het geheel in ongeveer 5 min. zacht en breng op smaak met peper en zout.

6

Kook de culurgiones in 4 à 5 min. gaar. Giet af.

7

Serveer de culurgiones met de salie-tomatensaus, vers geraspte pecorino en een blaadje salie.

Pasta culurgiones met salie-tomatensaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.