Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Plaatpizza met asperges en gerookte zalm

Plaatpizza met asperges en gerookte zalm

Asperges en gerookte zalm: een geliefde combinatie. Deze plaatpizza is lekker makkelijk, de oven doet namelijk het meeste werk. Heerlijk romig dankzij de aspergesaus en afgetopt met verse dille als smaakmaker.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd40 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 1 zakje MAGGI saus voor asperges
 25 gr boter
 400 gr witte asperges
 8 plakken bladerdeeg
 1 eierdooier, losgeklopt
 100 gr gerookte zalm
 1 takje verse dille

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bereid de aspergesaus volgens de instructies op de verpakking. Laat de saus een iets afkoelen.

2

Schil de asperges en leg in een met ruim koud water. Breng aan de kook en laat de asperges ca. 8 min. zachtjes door koken.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier 6 plakjes (ontdooid) bladerdeeg overlappend op zodat je een rechthoek krijgt. Druk de overlappende randjes aan met een vork. Snijd de overgebleven 2 plakjes bladerdeeg ieder in 5 repen en maak hier een randje mee op de rechthoek.

4

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Bestrijk de randen dun met de helft van de losgeklopte eierdooier. Bak het bladerdeeg ongeveer 16 min.

5

Haal het bladerdeeg uit de oven. Roer de overgebleven eierdooier door de aspergesaus. Bestrijk de binnenkant van de rechthoek met de aspergesaus, de randjes bestrijk je niet. Leg de asperges op de aspergesaus en verdeel de overgebleven saus hier over. Bak af in 15 min.

6

Garneer de plaattaart met de gerookte zalm en takjes verse dille.

Tip: serveer met een frisse groene salade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 zakje MAGGI saus voor asperges
 25 gr boter
 400 gr witte asperges
 8 plakken bladerdeeg
 1 eierdooier, losgeklopt
 100 gr gerookte zalm
 1 takje verse dille

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bereid de aspergesaus volgens de instructies op de verpakking. Laat de saus een iets afkoelen.

2

Schil de asperges en leg in een met ruim koud water. Breng aan de kook en laat de asperges ca. 8 min. zachtjes door koken.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier 6 plakjes (ontdooid) bladerdeeg overlappend op zodat je een rechthoek krijgt. Druk de overlappende randjes aan met een vork. Snijd de overgebleven 2 plakjes bladerdeeg ieder in 5 repen en maak hier een randje mee op de rechthoek.

4

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Bestrijk de randen dun met de helft van de losgeklopte eierdooier. Bak het bladerdeeg ongeveer 16 min.

5

Haal het bladerdeeg uit de oven. Roer de overgebleven eierdooier door de aspergesaus. Bestrijk de binnenkant van de rechthoek met de aspergesaus, de randjes bestrijk je niet. Leg de asperges op de aspergesaus en verdeel de overgebleven saus hier over. Bak af in 15 min.

6

Garneer de plaattaart met de gerookte zalm en takjes verse dille.

Tip: serveer met een frisse groene salade.

Plaatpizza met asperges en gerookte zalm

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.