Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Quiche met kip, paprika en prei

Quiche met kip, paprika en prei

Deze quiche met knapperige bladerdeegkorst vullen wij met kip, paprika, prei en een overheerlijke ovenschotelmix voor extra smaak. Even in de oven en smullen maar. De overgebleven quiche smaakt de volgende dag ook heerlijk als lunch, zowel warm als koud.

NiveauGemiddeld

Voorziet in6 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd50 minutenTotale Tijd1 uur

Ingrediënten
 6 plakjes bladerdeeg
 4 el olijfolie
 300 gr kipfilet
 1 ui
 1 prei
 1 rode paprika
 ½ gele paprika
 1 teentje knoflook
 1 zakje MAGGI Ovenschotel Prei-kerrie met gehakt
 150 ml water
 125 ml kookroom
 4 eieren
Extra keukenbenodigdheden
 Quichevorm

Bereidingswijze
1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een quichevorm in met ¼ van de olie en bekleed deze met het bladerdeeg. Zorg ook dat de randen van de vorm goed bedekt zijn met het bladerdeeg.

2

Snijd de kipfilets in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de prei in halve ringen en de paprika’s in dunne reepjes.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kip in 5 min. goudbruin. Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Bak de ui, uitgeperste knoflook, paprika en prei 5 min in de achtergebleven olie in dezelfde pan.

4

Schep een laagje kip in de quichevorm op het bladerdeeg. Verdeel hierover een laagje groenten. Herhaal dit met de rest van de kip en groenten.

5

Meng de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Prei-kerrie met gehakt met 150 ml koud water en 125 ml kookroom. Roer het geheel goed door met een garde. Voeg de eieren toe en roer nogmaals goed door, zodat er geen klontjes in zitten. Giet vervolgens het mengsel over de quiche en laat 2 min. rusten.

6

Plaats de quiche in het midden van de oven en bak in 40 min. gaar totdat de korst mooi goudbruin is.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 plakjes bladerdeeg
 4 el olijfolie
 300 gr kipfilet
 1 ui
 1 prei
 1 rode paprika
 ½ gele paprika
 1 teentje knoflook
 1 zakje MAGGI Ovenschotel Prei-kerrie met gehakt
 150 ml water
 125 ml kookroom
 4 eieren
Extra keukenbenodigdheden
 Quichevorm

Instructies

Bereidingswijze
1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een quichevorm in met ¼ van de olie en bekleed deze met het bladerdeeg. Zorg ook dat de randen van de vorm goed bedekt zijn met het bladerdeeg.

2

Snijd de kipfilets in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de prei in halve ringen en de paprika’s in dunne reepjes.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kip in 5 min. goudbruin. Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Bak de ui, uitgeperste knoflook, paprika en prei 5 min in de achtergebleven olie in dezelfde pan.

4

Schep een laagje kip in de quichevorm op het bladerdeeg. Verdeel hierover een laagje groenten. Herhaal dit met de rest van de kip en groenten.

5

Meng de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Prei-kerrie met gehakt met 150 ml koud water en 125 ml kookroom. Roer het geheel goed door met een garde. Voeg de eieren toe en roer nogmaals goed door, zodat er geen klontjes in zitten. Giet vervolgens het mengsel over de quiche en laat 2 min. rusten.

6

Plaats de quiche in het midden van de oven en bak in 40 min. gaar totdat de korst mooi goudbruin is.

Quiche met kip, paprika en prei

Tip: Serveer je de quiche als hoofdgerecht? Dan is deze genoeg voor 5 á 6 porties. Maar je kan de quiche ook als lunch serveren en dan haal je er 12 porties uit!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.