Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Ramen met gember en kabeljauwflakes

Ramen met gember

Een ideaal recept voor dagen waarop je snel iets lekkers op tafel wil zetten, dat is onze ramen met gember en zelfgemaakte kabeljauwflakes. Wij gebruiken kant-en-klaar visbouillon, maar heb je meer tijd, varieer dan vooral met een zelfgemaakte bouillon voor deze lekkere noedelsoep.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 20 gr verse gember
 2 teentjes knoflook
 1 rode ui
 ½ rode peper
 800 ml visbouillon
 2 eieren
 2 kleine paksoi
 1 winterpeen
 2 el sojasaus
 2 lente-uitjes
 1 el zonnebloemolie
 2 kabeljauwfilets
 140 gr noedels
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Schil de gember, knoflook en rode ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd in fijne blokjes. Bereid intussen de visbouillon.

2

Zet een pan met kokend water op het vuur en kook de eieren 5 minuten. Was de paksoi en snijd in tweeën. Snijd de peen in de vorm van een bloemetje (optioneel) door in de lengte van de peen 5 kleine inkepingen te maken die even ver van elkaar zijn verwijderd. Snijd de wortel vervolgens in plakjes om bloemetjes te krijgen. Snijd de lente-ui in fijne ringetjes en bewaar ter garnering.

3

Verhit de olie in een pan en fruit de gember, rode ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de kabeljauwfilet toe en blus deze af met de sojasaus. Bak de filets 2 à 3 minuten aan iedere kant en haal vervolgens uit de pan. Maak de kabeljauwflakes door de kabeljauwfilets met twee vorken uit elkaar te trekken.

4

Voeg de peen, paksoi en rode peper toe aan de pan waar de kabeljauwfilet in is gebakken. Haal de paksoi uit de pan wanneer deze nog licht knapperig is. Voeg de visbouillon toe en laat 6 minuten koken op laag vuur. Voeg nu de noedels toe en kook voor 2 minuten mee. Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout

5

Pel de gekookte eieren en snijd deze doormidden. Serveer de ramen in twee diepe schaaltjes en top de soep af met de eieren, paksoi en zelfgemaakte kabeljauwflakes. Garneer met lente-ui.

Ingrediënten

Ingrediënten
 20 gr verse gember
 2 teentjes knoflook
 1 rode ui
 ½ rode peper
 800 ml visbouillon
 2 eieren
 2 kleine paksoi
 1 winterpeen
 2 el sojasaus
 2 lente-uitjes
 1 el zonnebloemolie
 2 kabeljauwfilets
 140 gr noedels
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de gember, knoflook en rode ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd in fijne blokjes. Bereid intussen de visbouillon.

2

Zet een pan met kokend water op het vuur en kook de eieren 5 minuten. Was de paksoi en snijd in tweeën. Snijd de peen in de vorm van een bloemetje (optioneel) door in de lengte van de peen 5 kleine inkepingen te maken die even ver van elkaar zijn verwijderd. Snijd de wortel vervolgens in plakjes om bloemetjes te krijgen. Snijd de lente-ui in fijne ringetjes en bewaar ter garnering.

3

Verhit de olie in een pan en fruit de gember, rode ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de kabeljauwfilet toe en blus deze af met de sojasaus. Bak de filets 2 à 3 minuten aan iedere kant en haal vervolgens uit de pan. Maak de kabeljauwflakes door de kabeljauwfilets met twee vorken uit elkaar te trekken.

4

Voeg de peen, paksoi en rode peper toe aan de pan waar de kabeljauwfilet in is gebakken. Haal de paksoi uit de pan wanneer deze nog licht knapperig is. Voeg de visbouillon toe en laat 6 minuten koken op laag vuur. Voeg nu de noedels toe en kook voor 2 minuten mee. Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout

5

Pel de gekookte eieren en snijd deze doormidden. Serveer de ramen in twee diepe schaaltjes en top de soep af met de eieren, paksoi en zelfgemaakte kabeljauwflakes. Garneer met lente-ui.

Ramen met gember en kabeljauwflakes

Kabeljauw is op het eerste gezicht misschien een simpele vissoort, maar je kunt er onwijs veel kanten mee op! Probeer bijvoorbeeld eens onze kabeljauw in pistachekorst met doperwten-mangosalade!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.