In samenwerking met:
calzone met parmaham
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Calzone met parmaham

Een calzone is een pizza in de vorm van een halve cirkel, waarbij de vulling in de dubbelgeklapte bodem ‘opgesloten’ zit. Calzone betekent ‘broek’ of ‘broekspijp’ wat niet meteen te herleiden is naar het gerecht, maar als je hier veel van eet moet de knoop van je broek wellicht wel los 😉.

Pizza-avond gepland? Ga aan de slag met mini pizza’s in een Pizzarette! Pizzarettes vind je bij Blokker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept calzone met parmaham

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Zet de Pizzarette aan, deze heeft tijd nodig om warm te worden. Bestuif het werkblad, de bak spatels en het pizzadeeg met de bloem. Dit zorgt ervoor dat het pizzadeeg makkelijk op de bak spatel schuift. Houd een kleine hoeveelheid bloem apart.
2
Rol met de deegroller één keer over het pizzadeeg. Steek dan het deeg uit met de meegeleverde ring van de pizzarette. Verdeel de saus, parmaham en mozzarella over het deeg. Vouw het deeg van onder naar boven dicht en vouw dan de zijkanten van onder naar boven dicht zodat de lucht er uit kan. Bestuif de calzone nogmaals licht met bloem.
3
Schuif de calzone in de Pizzarette met de bak spatel, zoveel mogelijk naar het midden van de Pizzarette. Bak de calzone’s af in de Pizzarette gedurende 20 min.

Tip: Vul ook eens met andere ingrediënten, zoals salami, paprika en olijven. Of probeer eens een van de andere pizza recepten!

Meer recepten uit de Pizzarette

Met een Pizzarette kun je gezellig aan tafel mini pizza’s maken. Ga jij voor de pizza bianca, pizza kip-kerrie of de dessert pizza? Wist je dat je naast pizza’s ook een heerlijke mac & cheese uit de Pizzarette op tafel zet? Super handig!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Pizza
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via