Chilaquiles Met Pulled Chicken En Chipotle Peper
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Bevat vlees
Bevat kip

Chilaquiles met pulled chicken en chipotle peper

Chilaquiles is van origine een Mexicaans ontbijtgerecht. In Nederland kennen we het vooral als lekkere borrelhap met royale toppings. In dit recept garneren wij de chilaquiles met pulled chicken en chipotle peper. Serveer de tortillachips niet te lang na het bakken, dan zijn ze nog lekker warm en knapperig.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept chilaquiles met pulled chicken en chipotle peper

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng 500 ml water met het bouillonblokje aan de kook en kook de kipdijfilet gaar in 10 min. Giet af en laat afkoelen.
2
Snijd ondertussen de lente-ui in hele dunne stroken over de lengte en leg in een kom met water. Zet in de koelkast of voeg eventueel ijsklontjes toe, er ontstaan dan krullen lente-ui.
3
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de chipotle pepers grof. Verwarm 1 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Pers 1 limoen uit en voeg dit samen met 200 ml water, worcestersaus, mosterd en chipotle pepers toe en laat 5 min. inkoken.
4
Trek de kip uit elkaar met twee vorken voor pulled chicken en voeg toe aan de saus. Verwarm 5 min. mee en haal vervolgens van het vuur.
5
Snijd elke maistortilla in 6 driehoeken en smeer in met de resterende olijfolie. Verhit een pan zonder olie op het vuur en bak de stukjes tortilla’s krokant in ca. 2 min. aan beide kanten. Zet eventueel een andere pan boven op de tortilla’s tijdens het bakken zodat ze plat blijven.
6
Snijd de tomaten in blokjes, de resterende limoen in partjes en de koriander fijn.
7
Verdeel de tortillachips rondom in een schaal, leg in het midden de pulled chicken, tomaten, lente-ui, koriander, limoenpartjes en crème fraîche.

Tip: ook lekker met extra (gesmolten) kaas.

Wat is chilaquiles?

Chilaquiles is een traditioneel Mexicaans gerecht. Het bestaat uit tortillachips die zijn ondergedompeld in een saus van tomaten, chilipepers en kruiden, en daarna gekookt of gebakken. Vaak worden er ook kip, bonen, kaas, avocado, zure room en/of eieren aan toegevoegd. Het gerecht kan zowel mild als pittig zijn, afhankelijk van de gebruikte chilipepers, en wordt vaak geserveerd met bonen en rijst. Het is een populair gerecht in heel Mexico en wordt ook steeds bekender in andere delen van de wereld.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via