Couscoussalade Met Garnalen In Een Tortilla Bowl
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Couscoussalade met garnalen in een tortilla bowl

Dit is niet zomaar een zoete, zomerse salade. Deze salade maak je namelijk in een tortilla bowl: zo kan je je bord niet alleen leegeten, maar ook opeten! We vullen de bowl met een couscoussalade van onder andere gewokte garnalen, avocado en mango.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept couscoussalade met garnalen in een tortilla bowl

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Maak ondertussen de dressing door de mosterd met honing, Griekse yoghurt en de helft van de olijfolie te mengen. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg elke tortilla in een ovenbestendig schaaltje en zorg dat de tortilla’s tegen de randen omhoog staan. Smeer in met 1/4 van de olijfolie en bak de tortilla bowls in ongeveer 8 min. goudbruin.
3
Verwarm de overige olijfolie in een koekenpan en bak de wokgarnalen in 5 min. gaar met de ketjap.
4
Schil en ontpit ondertussen de avocado en mango en snijd in blokjes.
5
Meng de spinazie in een grote kom met de couscous, garnalen, avocado en mango. Breng op smaak met peper en zout. Vul de tortilla bowls met de couscoussalade en garneer met sesamzaad en de dressing. Serveer eventueel met grofgesneden koriander.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Melk
  • Weekdieren
  • Gluten
  • Mosterd
  • Schaaldieren
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via