Gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen

Een leuke variant op de klassieke gestoomde mosselen. De zelfgemaakte knoflookboter maakt de mosselen heerlijk romig en de citroen geeft een frisse twist aan het gerecht. Met de kaas kan je variëren. Probeer de mosselen bijvoorbeeld eens met belegen kaas in plaats van oude kaas.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de mosselen schoon met water en verwijder eventueel de ‘baard’*. Mosselen die open staan of waarvan de schelp kapot is, kunnen worden weggegooid. Kook de mosselen in een grote pan met deksel in een laagje water voor 1 min. De schelpen staan nu open. Giet de mosselen af.
2
Snijd de helft van de teentjes knoflook en de peterselie fijn. Meng dit met de olijfolie, paneermeel, geraspte oude kaas, peper en zout. Als het mengsel te nat is, voeg dan nog wat paneermeel toe.
3
Maak de mosselen open en gooi de bovenkant van de schelp weg. Leg de mosselen in een ovenschaal met de mossel naar boven. Vul met het kruidenmengsel en zet 8 min. in de oven. Let op dat de mosselen niet verbranden.
4
Pers de resterende knoflook, snijd de bieslook fijn en snijd de citroen in parten. Meng de knoflook en bieslook met de roomboter egaal. Haal de mosselen uit de oven en serveer met de boter en citroenparten.

Tip: lekker met brood of friet erbij geserveerd

*Baard van mosselen: sterke draden waarmee mosselen zitten vastgehecht op stenen of schelpen. De draden zorgen er ook voor dat de mossel niet wegspoelt als er een grote golf langskomt.

La_semillante_wijn
Wijntip van Yves

Witte Bordeaux

Qua wijn/spijs combinaties val ik graag terug op klassieke combinaties. Wijnen vaak afkomstig uit dezelfde streek als waar het gerecht de oorsprong vindt of veel genuttigd wordt. Dit mosselgerecht schreeuwt wat mij betreft dan ook om een wijn afkomstig van de Franse Atlantische kust.

La Semillante van Chateau Sigaleas Rabaud. Ouderwets gemaakte witte Bordeaux. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via