Kip kerrie met rijst
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip kerrie met rijst

Deze kip kerrie is een simpel gerecht, maar vol van smaak door de kruidige kerrie en de romige crème fraîche. De toevoeging van ananas geeft het gerecht een verfrissende, zoete touch.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kip kerrie met rijst

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm. Verhit de roomboter in een pan en fruit de ui. Voeg de kip toe en bak in 5 min. goudbruin.
2
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 14 min. gaar.
3
Voeg het kerriepoeder, water en bouillonblokje toe aan de kip en kook 10 min. op middelhoog vuur. Roer de crème fraîche door de kip en laat nog 10 min. indikken. Voeg vervolgens de ananas toe aan de kip kerrie.
4
Snijd de limoen in partjes. Serveer de kip kerrie met de rijst, sperziebonen en limoenpartjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

F
Fenje
Hoeveel kerrie ?????
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Fenje, in dit recept gebruiken we 1 el kerriepoeder. Veel kookplezier!
R
Rem van Nuijsenburg
Gòh, wat een ongelofelijke creativiteit weer dit recept... Maar eben zonder dollen. Waarom dit soort bizarre hoeveelheden opnemen in dit gerecht? In totaal wordt dit (als de rijst gekookt is) een maaltijd van 1,2 kilo voor twee personen. Dat is echt veel te veel om nog van een gezonde hoeveelheid re spreken. Beetje jammer!
B
Brenda van Eatertainment
Hi Rem, Veel van onze bezoekers zijn zo nu en dan op zoek naar klassieke recepten en uiteraard willen wij hen hierin voorzien ;) Wat betreft de portiegrootte. 250 gram groente/fruit, 100 gram vlees en 75 gram rijst is een prima portie, aangevuld met smaakmakers als kerrie of crème fraîche en schijfjes limoen ter garnering.
I
Ineke slikboer
Recept was heerlijk. Makkelijk te maken .
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi Ineke, Wat super leuk om te horen, dank je wel! Welk Eatertainment recept staat er binnenkort bij je op het menu? :) Groet, Sebastiaan

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via