In samenwerking met:
Kokos Tiramisu3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kokos tiramisu

Dol op tiramisu en liefhebber van kokos? Dan wil je deze kokos variant zeker een keer proberen! We geven namelijk de klassieke tiramisu een tropische twist door Mae Ploy kokosmelk te gebruiken. Voeg daar onder andere kokoslikeur en kokosrasp aan toe en je hebt een smaakexplosie in de mond!  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Kokos tiramisu

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 25min
Kookmodus
1
Klop de slagroom stijf en zet koud. Meng in een andere kom de mascarpone met kokosmelk, poedersuiker, vanille-extract en kokoslikeur tot een glad mengsel. Spatel de slagroom erdoor tot een luchtige vulling. Schep de vulling in een spuitzak met spuitmondje.
2
Bedek de bodem van een schaal met ½ van de lange vingers. Verdeel ½ van het kokos-mascarponemengsel erover. Herhaal met de overige lange vingers en de overige kokos-mascarponemengsel.
3
Rasp de witte chocolade. Verdeel de kokosrasp, witte chocolade en Rafaello’s over de tiramisu. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor serveren. Serveer met de rode bessen, frambozen, blauwe bessen en munt blaadjes.

Van klassiek tot een verrassende twist: de lekkerste tiramisu recepten! 

Een klassieker die je zeker eens gemaakt moet hebben is natuurlijk tiramisu. Dit Italiaanse gerecht valt bij iedereen in de smaak en kan je op meerdere manieren maken. Het basisrecept is simpel: afgekoelde espresso, eieren, suiker, mascarpone, lange vingers en cacaopoeder. Nu is het heel lekker om zo’n basisrecept een twist te geven. In deze kokos tiramisu gaan we voor een tropische vibe. Door de kokosmelk van Mae Ploy te gebruiken, blijft de structuur lekker romig en geef je een heerlijke smaak aan de tiramisu. Natuurlijk voegen we daar nog meer tropische ingrediënten aan toe: kokosrasp, kokoslikeur én Rafaeollo’s. Bij iedere hap waan je jezelf in het zonnetje op een tropisch oord!

Een andere variant die zeker het proberen waard is, is de limoncello tiramisu. De sterke koffiesmaak komt zeker terug in dit recept, maar we voegen er nog een frisse touch aan toe door limoncello en lemoncurd te verwerken. Al in 20 minuten kan je genieten van tiramisu, maar wanneer je van een wat stevigere tiramisu houdt, kan je het langer laten opstijven in de koelkast. Voor liefhebbers van een nootachtige smaak moet je deze pistache tiramisu proberen. In 20 minuten maak je deze luchtige tiramisu. Leuk om deze tiramisu op te maken in een glaasje, zo heb je alle lagen van koekjes en room goed zichtbaar. Ben je benieuwd naar al onze tiramisu recepten? Je vindt ze op Eatertainment.nl! Kies je favoriet en ga vandaag nog aan de slag.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten
  • Soja
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via