Paella van parelcouscous
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Paella van parelcouscous

Dit gerecht is geïnspireerd op paella; een typisch Spaans gerecht met een oorsprong in Valencia. Wij vervangen de traditionele rijst door parelcouscous voor een leuke twist aan dit heerlijke gerecht.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept paella van parelcouscous

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg extra het bouillonblokje en de saffraandraadjes toe aan het kookwater.
2
Verwarm een koekenpan met olijfolie en snipper de ui en knoflook. Fruit deze 3 min. in de koekenpan en voeg de zeevruchten, doperwten, parelcouscous, paprikapoeder en de helft van de peterselie fijngesneden toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de citroen in partjes. Garneer met citroen en de resterende peterselie.
Wijntip van Yves

Verdejo druif

Al meer dan 1000 jaar wordt de Verdejo, witte druivenras, geplant in Spanje en voornamelijk in het een historische wijnstreek Rueda. Deze druif levert frisse, fruitige en zachte witte wijnen op met intense aroma’s. Kenmerken van citrus, meloen en heeft een hoog zuurtegraad.

Valmoro Verdejo: door zijn delicate smaken heeft de paella met zeevruchten een lichte en frisse wijn nodig die zijn aroma’s niet zal overheersen. Deze verdejo heeft een heldere licht gele kleur. Aroma en smaak van limoen, peer, ananas, venkel en anijs met elegante gebalanceerde zuren. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Selderij
  • Soja
  • Vis
  • Weekdieren
  • Ei
  • Gluten
  • Schaaldieren

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via