Pumpkin spice white russian
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pumpkin Spice White Russian

De klassieke cocktail met wodka en koffielikeur, maar dan met een winterse twist! We voegen aan deze White Russian cocktail namelijk pumpkin spice kruiden toe. Een heerlijke cocktail om lekker mee op te warmen na een winterse wandeling!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pumpkin spice white russian

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Mix de wodka met de Kahlúa, espresso en de helft van de slagroom.
2
Verdeel over de glazen en top af met de overige slagroom en pumpkin spice kruiden en garneer met een kaneelstokje.

Tip: liever een mocktail? Vervang de wodka door bruiswater en de Kahlúa door 1 tl vanille extract en chocolademelk.

Waar komt het drankje ‘White Russian’ vandaan?

De White Russian cocktail heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten in de jaren 60. Het is een variatie op de Black Russian, die wodka en koffielikeur bevat. De toevoeging van room aan de mix resulteerde in de creatie van de White Russian. Hoewel de precieze herkomst niet volledig duidelijk is, wordt de cocktail vaak geassocieerd met de film The Big Lebowski uit 1998. In deze cultfilm wordt het hoofdpersonage, The Dude, vaak gezien met een White Russian in de hand. Deze film heeft bijgedragen aan de populariteit van de cocktail en heeft het een iconische status gegeven in de cocktailcultuur.

Waaruit bestaat een klassieke White Russian?

Een klassieke White Russian is een heerlijke mix van wodka, koffielikeur (meestal Kahlúa) en verse room of melk. De cocktail wordt soms over ijs geserveerd, waardoor de drank een verfrissende en romige textuur krijgt. De verhoudingen variëren, maar een veelvoorkomende mix is 2 delen wodka, 1 deel koffielikeur en 1 deel room. Het resultaat is een evenwichtige combinatie van zoet, bitter en romig, waardoor de White Russian een geliefde cocktail is die zich gemakkelijk aanpast aan persoonlijke voorkeuren.

Meer cocktail recepten

Met cocktails kun je natuurlijk eindeloos variëren. Van een zomerse mojito tot een limoncello cocktail of een espresso martini. Benieuwd naar meer? Ontdek hier alle cocktail recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?