In samenwerking met:
Quinoa Breakfast Bowl
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Quinoa breakfast bowl

De quinoa breakfast bowl is een lekker plantaardig ontbijt om je dag te beginnen. Als je van kokosnoot houdt en een lekker fris ontbijt dan is dit recept voor jou. Zo kies je voor een top dag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept quinoa breakfast bowl

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Spoel de quinoa af (gebruik hierbij een zeef). Doe de quinoa met het water in een pan en kook de quinoa 15 min. Roer af en toe.
2
Verdeel de Alpro Absolutely Kokosnoot over de kommen. Snijd de aardbeien in blokjes.
3
Verdeel de gekookte quinoa, de aardbeien en amandelpasta over elke kom. Bestrooi met een beetje kokospoeder en werk af met een takje munt.

Alles over quinoa

Quinoa is een voedzaam graan dat oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Amerika, met name uit landen als Peru, Bolivia, Ecuador en Colombia. Het gewas wordt al duizenden jaren geteeld in de Andesregio van Zuid-Amerika en was een belangrijk voedselgewas voor de inheemse bevolking, met name de Inca’s. Quinoa behoort tot de zogenaamde pseudogranen, omdat het geen gras is, maar het wordt op dezelfde manier gebruikt als graangewassen.

Quinoa staat bekend om zijn hoge voedingswaarde en wordt vaak beschouwd als een gezond alternatief voor andere granen vanwege het feit dat het een compleet eiwit bevat, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat die het menselijk lichaam niet zelf kan produceren. Het is ook een goede bron van vezels, vitaminen en mineralen.

Vanwege zijn voedingswaarde en veelzijdigheid in de keuken is quinoa wereldwijd populair geworden. Het kan worden gekookt en gebruikt in salades, soepen, bijgerechten en zelfs in zoete gerechten. Quinoa is ook bekend om zijn glutenvrije eigenschappen, wat het geschikt maakt voor mensen met glutenintolerantie of coeliakie.

Leer meer over Alpro Absolutely Kokosnoot

Dit recept bevat Alpro Absolutely Kokosnoot. De Kokosnoten groeien van nature in Indonesië, waar ze vandaan worden gehaald. Ze zijn absoluut afkomstig van een palmboom, maar op geen enkele manier gerelateerd aan palmolie. De noten worden op traditionele manier met de hand geplukt en de bomen blijven staan om opnieuw vruchten te dragen. Kokosnoten zijn een gul gewas dat maar blijft geven! Van bodembedekker in je tuin tot een mat op je vloer, er wordt zoveel mogelijk van een kokosnoot gebruikt. Daarnaast is dit lekkere ontbijt van nature lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch en vegan dus velen kunnen van de heerlijke breakfast bowl recept genieten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via