Ervaar een explosie van smaken met deze shakshuka met kidneybonen! Dit rijk gevulde gerecht is geschikt voor vrijwel elk diner. De kruidige tomatensaus gevuld met onder andere paprika en kidneybonen is een echte allemansvriend. Top ‘m af met een gepocheerd eitje. Zo zet je een overheerlijk wereldgerecht op tafel!
Tip: lekker met stokbrood!
Shakshuka is een populair gerecht tegenwoordig. Maar wat is het nou, waar komt het vandaan en wat maakt het zo populair? Dat leggen we je graag uit!
Shakshuka is een smaakvol Midden-Oosters gerecht dat bekendstaat om zijn kruidige tomatensaus en gepocheerde eieren. De basis van shakshuka bestaat uit tomaten, paprika, uien en kruiden zoals komijn, paprika en soms chili voor wat extra spice. Deze ingrediënten worden samen gestoofd om een smeuïge saus te creëren. Vervolgens worden eieren in de saus gepocheerd, waardoor ze gaar worden maar de dooier nog zacht blijft.
Shakshuka komt oorspronkelijk Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse keukens. En wist je dat naam ‘shakshuka’ waarschijnlijk van het Arabische woord ‘shakshek’ afkomt? Dat betekent namelijk ‘schudden’ of ‘mengen’, wat weer hint naar de manier waarop de ingrediënten worden samengevoegd in de pan.
Het gerecht shakshuka is door de jaren heen steeds populairder geworden en inmiddels geliefd op vele plekken op de wereld. En dat begrijpen wij als echte shakshuka-fans helemaal! Het is dan ook een gerecht waar je allerlei kanten mee op kan. Je kan het op veel momenten van de dag eten. Daarnaast zijn er inmiddels ook een heleboel variaties op ontstaan, wat het recept origineel en vernieuwend houdt. Denk aan toevoegingen zoals spinazie, feta, aubergine of peulvruchten, net zoals het recept hierboven. Zo wordt jouw shakshuka nooit saai en kan je eindeloos blijven variëren met de lekkerste smaken en structuren. Dat is waar de lekkerste creaties ontstaan. Veel kookplezier!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment