In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Shakshuka met kidneybonen

Ervaar een explosie van smaken met deze shakshuka met kidneybonen! Dit rijk gevulde gerecht is geschikt voor vrijwel elk diner. De kruidige tomatensaus gevuld met onder andere paprika en kidneybonen is een echte allemansvriend. Top ‘m af met een gepocheerd eitje. Zo zet je een overheerlijk wereldgerecht op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept shakshuka met kidneybonen

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui in halve maantjes. Snijd de paprika en tomaat in halve maantjes. Pel de knoflook en pers uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
2
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de komijn 1 min. aan, tot het heerlijk ruikt. Voeg de ui toe en bak mee. Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. Roer de tomaat erdoor en laat 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout. Roer de kidneybonen in chilisaus erdoor, doe de deksel erop en stoof 10 min.
3
Breek de eieren boven het prutje. Bestrooi met zout en de tijm. Leg de deksel schuin op de pan, stoof de eieren in 10 min. gaar op middelhoog vuur.
4
Breek de eieren boven het prutje. Bestrooi met zout en de tijm. Leg de deksel schuin op de pan, stoof de eieren in 10 min. gaar op middelhoog vuur.

Tip: lekker met stokbrood!

Alles wat je wil weten over shakshuka!

Shakshuka is een populair gerecht tegenwoordig. Maar wat is het nou, waar komt het vandaan en wat maakt het zo populair? Dat leggen we je graag uit!

Wat is shakshuka?

Shakshuka is een smaakvol Midden-Oosters gerecht dat bekendstaat om zijn kruidige tomatensaus en gepocheerde eieren. De basis van shakshuka bestaat uit tomaten, paprika, uien en kruiden zoals komijn, paprika en soms chili voor wat extra spice. Deze ingrediënten worden samen gestoofd om een smeuïge saus te creëren. Vervolgens worden eieren in de saus gepocheerd, waardoor ze gaar worden maar de dooier nog zacht blijft.

Waar komt shakshuka vandaan?

Shakshuka komt oorspronkelijk Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse keukens. En wist je dat naam ‘shakshuka’ waarschijnlijk van het Arabische woord ‘shakshek’ afkomt? Dat betekent namelijk ‘schudden’ of ‘mengen’, wat weer hint naar de manier waarop de ingrediënten worden samengevoegd in de pan.

Waarom is shakshuka zo populair?

Het gerecht shakshuka is door de jaren heen steeds populairder geworden en inmiddels geliefd op vele plekken op de wereld. En dat begrijpen wij als echte shakshuka-fans helemaal! Het is dan ook een gerecht waar je allerlei kanten mee op kan. Je kan het op veel momenten van de dag eten. Daarnaast zijn er inmiddels ook een heleboel variaties op ontstaan, wat het recept origineel en vernieuwend houdt. Denk aan toevoegingen zoals spinazie, feta, aubergine of peulvruchten, net zoals het recept hierboven. Zo wordt jouw shakshuka nooit saai en kan je eindeloos blijven variëren met de lekkerste smaken en structuren. Dat is waar de lekkerste creaties ontstaan. Veel kookplezier!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via