Tiropita met kaas en munt
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tiropita met kaas en munt

Tiropita is een klassiek Grieks gerecht met als basis ingrediënten filodeeg en feta. Je kunt het serveren als een grote taart of in kleine driekhoekjes als snack. Wij gaan voor de laatste optie en pakken uit met munt en veel kaas: feta, Parmezaanse kaas en ricotta.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

30 stuks
Ingrediënten

Recept tiropita met kaas en munt

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de vellen filodeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
2
Verkruimel de feta, rasp de Parmezaanse kaas en snijd de helft van de munt fijn. Meng dit in een kom met de ricotta.
3
Klop in een kom het ei los en bestrijk 1 ontdooid vel filodeeg hiermee. Bedek met een tweede vel filodeeg met ei en snijd in 3 lange stroken.
4
Leg 1 el kaasmengsel onderop elke strook, maar laat de randen vrij. Vouw de strook om van de linker onderkant naar de rechter bovenkant zodat er een driehoek ontstaat. Bestrijk de randen met ei en druk goed aan. Vouw het driehoekje nog twee keer om. Bestrijk de bovenkant opnieuw met ei. Herhaal tot alle vellen filodeeg op zijn.
5
Verdeel de tiropita op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
6
Garneer met honing, kaneel en de resterende munt. Serveer warm.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?