Wentelteefjes Met Perzikenjam En Amandelen
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Wentelteefjes met perzikenjam en amandelen

Wentelteefjes, je kunt ons er wakker voor maken! Wij geven een zoete, fruitige twist aan onze wentelteefjes door de toevoeging van perzikenjam, zuivelspread en geroosterde amandelen.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept wentelteefjes met perzikenjam en amandelen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Rooster de amandelen in een droge koekenpan in 1 -2 minuten goudbruin. Meng de amandelen met de zuivelspread en de jam. Besmeer 4 sneetjes brood met het mengsel en leg er de andere 4 sneetjes bovenop.
2
Klop de eieren los met de melk, kaneel en vanillesuiker en giet in een platte schaal. Leg het brood nu 1 voor 1 in het melkmengsel en draai halverwege om, zodat het brood het melkmengsel kan opnemen.
3
Verhit een eetlepel roomboter in een koekenpan en bak 1 wentelteefje per keer in 2-3 minuten goudbruin. Bestrooi met poedersuiker.

Een heerlijke variatie op deze wentelteefjes, zijn onze abrikozen wentelteefjes. Zeker de moeite om een keer te proberen!

Hoelang kun je wentelteefjes bewaren?

Wanneer je wentelteefjes wilt bewaren, is het belangrijk dat je ze eerst goed laat afkoelen. Verpak ze vervolgens goed afgesloten. Zo kan je ze maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.

Wat is lekker bij wentelteefjes?

Met wentelteefjes kan je eindeloos variëren. Eet ze met chocolade, verschillende soorten fruit, noten, jam en ga zo maar door!

Waar komt de naam wentelteefjes vandaan?

Wentelteefjes zijn ontzettend lekker, dat weten we allemaal. Maar waar komt de naam vandaan? ‘Wentel’ komt van ‘wentelen’, wat een ander woord is voor (om)draaien. Het woord ‘teef’ gebruikte men vroeger in plaats van ‘gebak’. Zo is het woord wentelteefje best logisch te verklaren!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via