Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Rijstnoedels met garnalen, taugé en pinda’s

Rijstnoedels

Noedels, je kunt er eindeloos mee variëren! Wij serveren onze rijstnoedels met grote garnalen en knapperige taugé. Een topping van grof gehakte pinda’s, lente-ui, koriander en limoen zorgt voor een fris en aantrekkelijk uitziend geheel.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 200 gr rijstnoedels
 1 el plantaardige olie
 200 gr grote garnalen
 2 teentjes knoflook
 2 eieren
 100 gr wortel
 1 rode chilipeper
 3 el chilisaus
 1 el tamarinde pasta
 2 el vissaus
 2 el bruine basterdsuiker
 125 gr taugé
 10 gr koriander
 4 lente-uien
 1 limoen
 60 gr gezouten pinda's
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Wokpan
 Rasp
 Kommetje

Bereidingswijze
1

Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water.

2

Verhit in een wok 1 el olie. Voeg de garnalen toe en pers een teentje knoflook boven de wok uit. Bak de garnalen in 3 minuten gaar en haal uit de pan. Pers het tweede teentje knoflook uit boven de pan. Voeg de eieren toe en roerbak de eieren.

3

Rasp de wortel en snijd de chilipeper fijn. Indien je liever een minder pittig gerecht wil, verwijder je eerst de zaadlijst uit de peper. Meng de chilipeper, chilisaus, tamarinde pasta, vissaus en basterdsuiker met het ei. Laat de suiker volledig smelten in de pan. Voeg de gekookte rijstnoedels toe en roer goed door. Voeg de wortelrasp, taugé en garnalen toe aan de noedels en wok nog 1 minuut op hoog vuur mee.

4

Snijd de koriander fijn, de lente-ui in ringetjes en de limoen in partjes. Hak de pinda’s grof. Serveer de rijstnoedels met de koriander, limoen en pinda’s.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr rijstnoedels
 1 el plantaardige olie
 200 gr grote garnalen
 2 teentjes knoflook
 2 eieren
 100 gr wortel
 1 rode chilipeper
 3 el chilisaus
 1 el tamarinde pasta
 2 el vissaus
 2 el bruine basterdsuiker
 125 gr taugé
 10 gr koriander
 4 lente-uien
 1 limoen
 60 gr gezouten pinda's
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Wokpan
 Rasp
 Kommetje

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water.

2

Verhit in een wok 1 el olie. Voeg de garnalen toe en pers een teentje knoflook boven de wok uit. Bak de garnalen in 3 minuten gaar en haal uit de pan. Pers het tweede teentje knoflook uit boven de pan. Voeg de eieren toe en roerbak de eieren.

3

Rasp de wortel en snijd de chilipeper fijn. Indien je liever een minder pittig gerecht wil, verwijder je eerst de zaadlijst uit de peper. Meng de chilipeper, chilisaus, tamarinde pasta, vissaus en basterdsuiker met het ei. Laat de suiker volledig smelten in de pan. Voeg de gekookte rijstnoedels toe en roer goed door. Voeg de wortelrasp, taugé en garnalen toe aan de noedels en wok nog 1 minuut op hoog vuur mee.

4

Snijd de koriander fijn, de lente-ui in ringetjes en de limoen in partjes. Hak de pinda’s grof. Serveer de rijstnoedels met de koriander, limoen en pinda’s.

Rijstnoedels met garnalen, taugé en pinda’s

Zoals we al zeiden, met noedels kun je eindeloos variëren! Check hier al onze variaties. Een echte aanrader is onze Koreaanse noedels met biefstuk, bimi & sugar snaps!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.