Rode linzen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een heerlijke maaltijdsoep, toch komen deze peulvruchten hierin prima tot hun recht. Wij combineren de rode linzensoep met tomatenblokjes, wortel en een topping van pittige gepofte rijst; een ontzettend lekkere soep die er ook nog eens fantastisch uitziet.
Verhit 2 eetlepels olie in een diepe pan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de helft van de rode peper, komijn en kurkuma 2 minuten.
Voeg linzen, tomatenblokjes, wortel, aardappel en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verhit op middelhoog vuur 2 el olie en fruit hierin zachtjes de rest van de knoflook en rode peper, komijn, cayennepeper en kurkuma 2 minuten.
Voeg de gepofte rijst toe en schep 3 minuten om, zodat de rijst even meebakt en goed gemixt is met het specerijenmengsel.
Garneer de soep met de gepofte rijst, verse munt en de kokosmelk.
Ingrediënten
Instructies
Verhit 2 eetlepels olie in een diepe pan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de helft van de rode peper, komijn en kurkuma 2 minuten.
Voeg linzen, tomatenblokjes, wortel, aardappel en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verhit op middelhoog vuur 2 el olie en fruit hierin zachtjes de rest van de knoflook en rode peper, komijn, cayennepeper en kurkuma 2 minuten.
Voeg de gepofte rijst toe en schep 3 minuten om, zodat de rijst even meebakt en goed gemixt is met het specerijenmengsel.
Garneer de soep met de gepofte rijst, verse munt en de kokosmelk.
Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere soepen? Bekijk dan hier onze recepten!
Laat een reactie achter