Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Roggebrood met chili-aardbeienchutney

Fleur jouw standaard sneetje roggebrood op met kaas en een zelfgemaakte chili-aardbeienchutney! Deze heerlijk chutney is supermakkelijk zelf te maken en geeft een extra smaak aan een simpele lunch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 4 plakjes Fries roggebrood
 4 plakjes jong belegen kaas 20+
 Klein handje tuinkers
Ingrediënten chutney
 ½ el zonnebloemolie
 1 rode ui, gesnipperd
 1 rode peper, fijngehakt
 1 cm verse gember, geraspt
 ½ tl kurkuma
 ½ tl gemalen komijn
 100 gr Hero Landfruit Aardbeien
 Peper en zout

Bereidingswijze
1

Verwarm voor de chutney een koekenpan met zonnebloemolie en fruit de ui en rode peper 2 min. aan. Voeg de gember, kurkuma en komijn toe en bak kort mee. Meng de aardbeienjam erdoorheen en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

2

Besmeer iedere plak roggebrood met een halve el chili-aardbeienchutney en leg hier een plakje kaas op. Garneer met tuinkers.

Tip: Maak direct een grotere hoeveelheid chutney die je bewaart in de koelkast. Zo heb je altijd iets lekkers in huis. Het is ook een heerlijke dip bij een kaasplankje.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 plakjes Fries roggebrood
 4 plakjes jong belegen kaas 20+
 Klein handje tuinkers
Ingrediënten chutney
 ½ el zonnebloemolie
 1 rode ui, gesnipperd
 1 rode peper, fijngehakt
 1 cm verse gember, geraspt
 ½ tl kurkuma
 ½ tl gemalen komijn
 100 gr Hero Landfruit Aardbeien
 Peper en zout

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm voor de chutney een koekenpan met zonnebloemolie en fruit de ui en rode peper 2 min. aan. Voeg de gember, kurkuma en komijn toe en bak kort mee. Meng de aardbeienjam erdoorheen en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

2

Besmeer iedere plak roggebrood met een halve el chili-aardbeienchutney en leg hier een plakje kaas op. Garneer met tuinkers.

Tip: Maak direct een grotere hoeveelheid chutney die je bewaart in de koelkast. Zo heb je altijd iets lekkers in huis. Het is ook een heerlijke dip bij een kaasplankje.

Roggebrood met chili-aardbeienchutney

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.