Deze whipped brie met honing-boter brioche is het perfecte hapje voor een brunch of borrel. De krokante, gekaramelliseerde brioche, romige brie en een vleugje honing maken dit een echte showstopper en combineert zoet met hartig. Maak het geheel combleet met een frisse touch van frambozen en munt.
Heb jij al eens van de term ‘whipped’ gehoord? Dit is een manier om een dip op te kloppen, vaak gemaakt met kaas. Denk aan brie, maar ook aan feta of een vegan alternatief. In dit recept gaan we voor brie die we opkloppen met roomkaas en zout tot een luchtig en glad mengsel. Dit mengsel scheppen we in een spuitzak en verdelen we over zoete brioche. Het geheel toppen we af met frambozen en munt waardoor dit recept zowel hartig als zoet is. Heerlijk als lunch recept in het weekend!
Vaak wordt er naast whipped brie een variant van feta gemaakt. Whipped feta is heerlijk als basis van bijvoorbeeld geroosterde wortelen. In dit recept maken we whipped feta met citroen en toppen we de wortelen af met frisse granaatappel en knapperige pistachenoten. Ook lekker om te serveren bij de borrel is deze whipped feta dip. Wij toppen de feta dip af met bieslook, honing en chilivlokken en serveren het met stokbrood. Liever vegan? Maak dan deze vegan whipped ‘feta’, gemaakt met een plantaardige plak, het alternatief voor witte kaas.
Whipped feta is ook goed te combineren met een recept voor het avondeten. Denk aan deze gepofte aardappel met whipped feta, sappige rode bietjes en knapperige pistachenoten. Of wat dacht je van gegrilde spitskool met ‘nduja, hot honey en whipped feta? De ‘nduja boter geeft de spitskool een lekkere pittige smaak, terwijl de hot honey zorgt voor een balans tussen zoet en pittig. Voeg daar romige whipped feta aan toe en het gerecht prikkelt al je smaakpapillen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment