Whipped Brie Met Honing Boter Brioche3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Whipped brie met honing-boter brioche

Deze whipped brie met honing-boter brioche is het perfecte hapje voor een brunch of borrel. De krokante, gekaramelliseerde brioche, romige brie en een vleugje honing maken dit een echte showstopper en combineert zoet met hartig. Maak het geheel combleet met een frisse touch van frambozen en munt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Whipped brie met honing-boter brioche

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de korstjes van de sneetjes brioche en leg de sneetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 2 min. in de oven zodat ze iets drogen en stevig worden.
2
Klop ondertussen de roomboter samen met de bruine suiker en 50 gr honing op. Haal de brioche uit de oven, besmeer alle kanten met de honing-boter en bak 8 min. verder in de oven tot de bovenkant goudbruin en gekaramelliseerd is. Laat iets afkoelen.
3
Snijd ondertussen de korst van de brie en meng samen met de roomkaas en het zout luchtig en glad in een hakmolen. Schep in een spuitzak met een spuitmondje.
4
Verdeel de whipped brie over de sneetjes brioche. Top af met tijm, drizzle de overige honing eroverheen en verdeel de frambozen en blaadjes munt over de sneetjes. Serveer direct.

Opgeklopte kaas voor ieder moment

Heb jij al eens van de term ‘whipped’ gehoord? Dit is een manier om een dip op te kloppen, vaak gemaakt met kaas. Denk aan brie, maar ook aan feta of een vegan alternatief. In dit recept gaan we voor brie die we opkloppen met roomkaas en zout tot een luchtig en glad mengsel. Dit mengsel scheppen we in een spuitzak en verdelen we over zoete brioche. Het geheel toppen we af met frambozen en munt waardoor dit recept zowel hartig als zoet is. Heerlijk als lunch recept in het weekend!

Vaak wordt er naast whipped brie een variant van feta gemaakt. Whipped feta is heerlijk als basis van bijvoorbeeld geroosterde wortelen. In dit recept maken we whipped feta met citroen en toppen we de wortelen af met frisse granaatappel en knapperige pistachenoten. Ook lekker om te serveren bij de borrel is deze whipped feta dip. Wij toppen de feta dip af met bieslook, honing en chilivlokken en serveren het met stokbrood. Liever vegan? Maak dan deze vegan whipped ‘feta’, gemaakt met een plantaardige plak, het alternatief voor witte kaas.

Whipped feta is ook goed te combineren met een recept voor het avondeten. Denk aan deze gepofte aardappel met whipped feta, sappige rode bietjes en knapperige pistachenoten. Of wat dacht je van gegrilde spitskool met ‘nduja, hot honey en whipped feta? De ‘nduja boter geeft de spitskool een lekkere pittige smaak, terwijl de hot honey zorgt voor een balans tussen zoet en pittig. Voeg daar romige whipped feta aan toe en het gerecht prikkelt al je smaakpapillen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via