Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Romige pasta met kipfilet in parmaham

De combinatie van pasta en kip is altijd goed! In dit recept is de pasta heerlijk romig door de toevoeging van roomkaas. De kip heeft een lekkere twist doordat deze is gewikkeld in parmaham. Deze heerlijke pasta staat binnen no-time op tafel!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 2 kipfilets
 200 gr roomkaas met bieslook
 80 gr Prosciutto di Parma
 1 courgette
 10 zongedroogde tomaten
 1 rode ui
 1 el olijfolie
 200 gr fusilli
 50 gr rucola

Bereidingswijze
1

Snijd in de lengte van de kipfilets een inkeping zodat deze gevuld kunnen worden. Besmeer de binnenkant van beide kipfilets met 1,5 el roomkaas. Wikkel vervolgens de proscuitto di parma om de kipfilets.

2

Snijd de courgette en zongedroogde tomaten in blokjes en snipper de ui fijn. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipfilets in 15 à 20 min. rondom goudbruin en gaar. Voeg de laatste 7 min. de courgette, zongedroogde tomaten en ui toe en bak dit mee tot de groenten warm zijn. Haal de kipfilets uit de pan.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilets in plakjes. Voeg de overige roomkaas toe aan de pan met groenten. Roer vervolgens de gekookte pasta door de groenten en roer het geheel goed door elkaar.

4

Serveer de warme pasta met rucola en leg de plakjes kipfilet op de pasta.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 kipfilets
 200 gr roomkaas met bieslook
 80 gr Prosciutto di Parma
 1 courgette
 10 zongedroogde tomaten
 1 rode ui
 1 el olijfolie
 200 gr fusilli
 50 gr rucola

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd in de lengte van de kipfilets een inkeping zodat deze gevuld kunnen worden. Besmeer de binnenkant van beide kipfilets met 1,5 el roomkaas. Wikkel vervolgens de proscuitto di parma om de kipfilets.

2

Snijd de courgette en zongedroogde tomaten in blokjes en snipper de ui fijn. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipfilets in 15 à 20 min. rondom goudbruin en gaar. Voeg de laatste 7 min. de courgette, zongedroogde tomaten en ui toe en bak dit mee tot de groenten warm zijn. Haal de kipfilets uit de pan.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilets in plakjes. Voeg de overige roomkaas toe aan de pan met groenten. Roer vervolgens de gekookte pasta door de groenten en roer het geheel goed door elkaar.

4

Serveer de warme pasta met rucola en leg de plakjes kipfilet op de pasta.

Romige pasta met kipfilet in parmaham

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.