Rode Octupus Pasta2 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Rode octopus pasta

Octopus, kappertjes en een rijke tomatensaus: deze rode pasta zit vol diverse smaken. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je zin hebt in een pasta met een twist of wanneer je in het weekend wil genieten van een bordje comfort food mét luxe.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Rode octopus pasta

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bereid de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Verhit ½ van de olijfolie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de ansjovis toe en laat smelten in de olie. Blus af met witte wijn en laat 2 min. inkoken. Voeg de passata, oregano, wat peper en zout en de kappertjes toe. Laat de saus op laag vuur 10 min. pruttelen.
3
Verwarm de overige olijfolie in een grillpan. Gril de octopus voor 3-4 min. aan beide kanten. Giet de pasta af en vang 1 kopje pasta water (per 2 personen) op. Voeg de spaghetti aan de saus toe en meng door. Voeg het pasta water toe tot de gewenste hoeveelheid saus. Rasp de Parmezaanse kaas en serveer de rode octopus pasta met de Parmezaanse kaas.

Heerlijke pasta’s met zeevruchten

Hoewel niet iedereen fan is van zeevruchten als octopus, garnalen en mosselen, zijn wij er wel fan van! Je kan zeevruchten in tal van gerechten verwerken. Denk aan een fris salade recept, een romig risotto recept én dus in pasta recepten. Zo gaan we in dit recept voor een rode pasta met octopus wat zorgt voor een luxe touch aan de pasta. Snel gemaakt en vol van smaak. Deze spaghetti met zeekraal en mosselen is ook zeker het proberen waard. Het gerecht zet je in een mum van tijd op tafel en de zilte smaken van de zeekraal passen perfect bij de mosselen. Voeg daar nog wat cherrytomaten aan toe en een frisse touch van citroen en je hebt een heerlijk gerecht!

Liever garnalen? Ga dan eens voor deze pasta met garnalen. De romige saus krijgt een pittige touch door de toevoeging van chilivlokken. Voeg daar garnalen, spinazie en Parmezaanse kaas aan toe en het gerecht is compleet. Op zoek naar een pasta met garnalen met een twist? Ga dan voor deze tagliatelle met zeekraal en crispy garnalen. De knapperige zeekraal met de zoute smaak is heerlijk in combinatie met de romige pasta met een vleugje limoen en crispy garnalen.

Op zoek naar een luxe pasta recept? Maak dan deze pasta met coquilles, erwtjes en een citroen-dilleasus. De combinatie van pasta met een romige saus gemaakt van dille en citroen past perfect bij de coquilles. Ook lekker: spaghetti vongole. Deze klassieke pasta is altijd een goed idee. Het staat in 20 minuten al op tafel en is perfect voor wanneer je je tafelgasten wilt verrassen met een heerlijk gerecht wat niet te veel tijd kost.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Vis
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via