Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Rucola stamppot met Gruyère kaas

Rucola stamppot

Deze rucola stamppot met een vleugje Gruyère kaas is een heerlijk gerecht voor koudere dagen. Perfect als je eens stamppot anders wil eten dan anders. De zoete peer combineert heel goed bij de Gruyère kaas en de crunch van de walnoten maakt het helemaal af.  

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
 2 el melk
 150 gr Gruyère, geraspt
 170 gr rucola
 1 grote peer, geschild en in kleine blokjes gesneden
 Peper en zout
 75 gr walnoten
 5 gr krulpeterselie, grof gehakt

Bereidingswijze
1

Zet de aardappelen op in ruim (gezouten) water, breng aan de kook en laat in 20 minuten gaar koken. Giet de aardappelen af en stamp met de melk en 100 gram Gruyère tot een puree.

2

Hak de rucola grof en meng samen met de blokjes peer door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de puree met de rest van de Gruyère, de walnoten en de gehakte peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
 2 el melk
 150 gr Gruyère, geraspt
 170 gr rucola
 1 grote peer, geschild en in kleine blokjes gesneden
 Peper en zout
 75 gr walnoten
 5 gr krulpeterselie, grof gehakt

Instructies

Bereidingswijze
1

Zet de aardappelen op in ruim (gezouten) water, breng aan de kook en laat in 20 minuten gaar koken. Giet de aardappelen af en stamp met de melk en 100 gram Gruyère tot een puree.

2

Hak de rucola grof en meng samen met de blokjes peer door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de puree met de rest van de Gruyère, de walnoten en de gehakte peterselie.

Rucola stamppot met Gruyère kaas

Oer-Hollandse stamppot

Een echt oer-Hollands gerecht is toch wel de stamppot. In ieder huishouden wordt er zo nu en dan wel eens een heerlijke stamppot klaargemaakt. Met name in de winter is het voor veel Nederlanders een geliefd gerecht. Ze worden doorgaans gemaakt met zuurkool, boerenkool en andijvie en met als basisingrediënt natuurlijk de aardappel.

Naast de traditionele stamppoten zijn er nog veel meer ingrediënten die je kunt gebruiken om een stamppot mee te bereiden. Voorbeelden van groenten die je kunt gebruiken zijn; spruitjes, rode kool,  erwten, pastinaak, broccoli en nog veel meer. Wij kozen ervoor om een stamppot te bereiden met rucola en of we ‘m aanbevelen? Oh ja.. zeker wel!  

Rucola stamppot met Gruyère kaas

Een verrassend frisse en lichte stamppot die extra op smaak wordt gebracht met de zoete, nootachtige Gruyère. De peer zorgt voor een extra zoet element en de walnoten voor een lekkere crunch. Je kunt bijvoorbeeld ook pecannoten gebruiken. Rooster de noten kort in de oven op een bakplaat, je zult versteld staan!

Dit rucola stamppot recept is heerlijk om te eten op koudere dagen, maar kan ook prima als voorjaarsgerecht door de rucola. Wat is jouw favoriete stamppot? Andijvie stamppot, zuurkool stamppot, hutspot of ga je, net als wij, voor de rucola stamppot?

Tip! Naast de rucola stamppot, kun je erg veel lekkere recepten bereiden met rucola, zo ook ons recept voor de Italiaanse rucolasoep met verse tortelloni. Je kunt het recept hier vinden!  

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.