Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Salade met 5 bereidingen van maïs

Salade met 5 bereidingen van maïs

Deze salade is wel heel bijzonder. Met 5 verschillende bereidingen van maïs is iedere hap weer een verrassing. Van krokante stukjes tot zachte maïs. Heerlijk als lunch op een zonnige zomerdag of als bijgerecht tijdens de barbecue.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minuten

Ingrediënten
 2 maïskolven
 3 el olijfolie
 100 gr baby maïs
 Snufje zout
 140 gr maïskorrels, in blik
 85 gr veldsla
 45 gr geroosterde maïs
 100 gr popcorn zout
 4 el Bieze Komkommer rauwkost

Bereidingswijze
1

Besmeer de maïskolven met olie en gril in een grillpan of op de barbecue.

2

Verhit 1 el olie in een pan en bak de baby maïs goudbruin. Voeg een snufje zout toe.

3

Giet de maïskorrels af en laat uitlekken

4

Verdeel de veldsla op een groot bord en voeg de maïskorrels, geroosterde maïs, baby maïs en popcorn toe. Snijd de gegrilde maïskolven in stukken en verdeel deze samen met de Komkommer rauwkost over de salade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 maïskolven
 3 el olijfolie
 100 gr baby maïs
 Snufje zout
 140 gr maïskorrels, in blik
 85 gr veldsla
 45 gr geroosterde maïs
 100 gr popcorn zout
 4 el Bieze Komkommer rauwkost

Instructies

Bereidingswijze
1

Besmeer de maïskolven met olie en gril in een grillpan of op de barbecue.

2

Verhit 1 el olie in een pan en bak de baby maïs goudbruin. Voeg een snufje zout toe.

3

Giet de maïskorrels af en laat uitlekken

4

Verdeel de veldsla op een groot bord en voeg de maïskorrels, geroosterde maïs, baby maïs en popcorn toe. Snijd de gegrilde maïskolven in stukken en verdeel deze samen met de Komkommer rauwkost over de salade.

Salade met 5 bereidingen van maïs

Vind jij maïs ook zo lekker? Ga dan ook eens voor onze gegrilde maïskolven met frisse limoenmayonaise.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.