Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Sashimi met wasabi, gember en sojasaus

Sashimi met wasabi, gember en sojasaus

Sashimi is dun gesneden verse vis, een populair sushigerecht. In deze variant gebruiken we het rugstuk van de Dutch Yellowtail. Dit gerecht schittert dankzij de versheid van de vis in eenvoud. De sojasaus, wasabi en ingelegde gember zorgen voor extra smaak.

Dutch Yellowtail wordt duurzaam geproduceerd, zonder antibiotica of vaccins, met 100% groene energie; een mooi alternatief voor bedreigde soorten als blauwvintonijn of zwaardvis. Behalve duurzaamheid en milieu, staat respect voor de vis bij Kingfish Zeeland centraal. De Dutch Yellowtail is een hoogwaardige vis die op verschillende wijze geserveerd kan worden, als sashimi, gerookt, gebakken of gegrild als een filet of hele vis. Kijk voor meer informatie op de website.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenTotale Tijd5 minuten

Ingrediënten
 2 stuks Dutch Yellowtail loin (rugstuk)
 2 el sojasaus
 2 tl wasabi
 Ingelegde gember

Bereidingswijze
1

Snijd de Dutch Yellowtail loin in plakjes van ongeveer 5 mm dik. Gebruik een goed scherp mes en snijd de plakjes in één haal van de vis.

2

Leg de gesneden plakjes dakpansgewijs in een rij op een bord.

3

Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Tip: de Dutch Yellowtail loin is lekker met zoute, zoete en/of pittige sojasaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 stuks Dutch Yellowtail loin (rugstuk)
 2 el sojasaus
 2 tl wasabi
 Ingelegde gember

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de Dutch Yellowtail loin in plakjes van ongeveer 5 mm dik. Gebruik een goed scherp mes en snijd de plakjes in één haal van de vis.

2

Leg de gesneden plakjes dakpansgewijs in een rij op een bord.

3

Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Tip: de Dutch Yellowtail loin is lekker met zoute, zoete en/of pittige sojasaus.

Sashimi met wasabi, gember en sojasaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.