Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Shepherd’s pie met kastanjechampignons

Shepherd’s pie met kastanjechampignons

Traditioneel gezien wordt dit gerecht met lamsvlees gemaakt, maar door het vlees te vervangen door kastanjechampignons maken we het gerecht vegetarisch. De groente wordt bedekt door een rijkelijke laag aardappelpuree, echt een winters gerecht.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 400 gr aardappelen
 200 gr kastanjechampignons
 100 gr wortel
 1 witte ui
 1 teentje knoflook
 55 gr boter
 3 el tomatenpuree
 3 el bloem
 3 takjes verse tijm
 140 ml dubbel bier
 200 ml bouillon
 100 gr mais uit blik
 100 ml melk
 Peper en zout

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 195°C. Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in 16 min gaar. Snijd de kastanjechampignons, wortel en ui in blokjes van 1-2 cm. Pers de knoflook.

2

Verhit in een koekenpan 1 el boter met de tomatenpuree en bak hierin de ui, knoflook en wortel in 5 min beetgaar, voeg de champignons, bloem en geritste tijm toe en bak 3 min mee. Blus de groenten af met bier, voeg de bouillon en mais toe en laat 5 min op hoog vuur sudderen.

Tip! Is het geheel nog te nat? Laat nogmaals 5 minuten sudderen tot de gewenste dikte.

3

Pureer de aardappelen en breng op smaak met melk, boter en peper en zout. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en top het af met de warme aardappelpuree.

4

Zet de ovenschaal voor 15 min in het midden van de oven, totdat de aardappelpuree een licht bruin gekleurd heeft.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr aardappelen
 200 gr kastanjechampignons
 100 gr wortel
 1 witte ui
 1 teentje knoflook
 55 gr boter
 3 el tomatenpuree
 3 el bloem
 3 takjes verse tijm
 140 ml dubbel bier
 200 ml bouillon
 100 gr mais uit blik
 100 ml melk
 Peper en zout

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 195°C. Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in 16 min gaar. Snijd de kastanjechampignons, wortel en ui in blokjes van 1-2 cm. Pers de knoflook.

2

Verhit in een koekenpan 1 el boter met de tomatenpuree en bak hierin de ui, knoflook en wortel in 5 min beetgaar, voeg de champignons, bloem en geritste tijm toe en bak 3 min mee. Blus de groenten af met bier, voeg de bouillon en mais toe en laat 5 min op hoog vuur sudderen.

Tip! Is het geheel nog te nat? Laat nogmaals 5 minuten sudderen tot de gewenste dikte.

3

Pureer de aardappelen en breng op smaak met melk, boter en peper en zout. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en top het af met de warme aardappelpuree.

4

Zet de ovenschaal voor 15 min in het midden van de oven, totdat de aardappelpuree een licht bruin gekleurd heeft.

Shepherd’s pie met kastanjechampignons

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.