Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Sinaasappel cheesecake glaasjes met mango

sinaasappel cheesecake

Dit lekkere toetje zet je snel op tafel. Ideaal als je zin hebt in iets lekkers, maar ook handig als je eters krijgt. Je kunt dit toetje namelijk heel goed voorbereiden. Na het hoofdgerecht pak je hem zo uit de koelkast, ready to eat!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 5 kandijkoeken
 100 ml slagroom
 100 gr roomkaas
 25 gr kristalsuiker
 1 tl vanillepasta
 ½ limoen, rasp
 100 gr (diepvries)mango
 1 sinaasappel
Keukenbenodigdheden
 (Staaf)mixer met garde-opzetstuk
 Spuitzak (optioneel)
 Keukenmachine

Bereidingswijze
1

Maal de kandijkoeken fijn in de keukenmachine. Verdeel het koekkruim over twee glazen. Klop de slagroom stijf.

2

Meng in een ander schaaltje de roomkaas samen met de suiker, vanillepasta en limoenrasp. Voeg het roomkaasmengsel toe aan de slagroom en meng goed door elkaar met de garde van de (staaf)mixer.

3

Pureer in een ander bakje de mango. Snijd ook alvast de sinaasappel in partjes.

4

Doe het roomkaas-slagroommengsel in een spuitzak indien je deze hebt, gebruik anders twee eetlepels, het resultaat wordt dan wat rustieker. Spuit een laagje van de vulling in het glas zodat de koekkruimels zijn afgedekt. Verdeel hier de gepureerde mango overheen gevolgd door een tweede laag van het roomkaas-slagroommengsel. Maak af met de sinaasappelpartjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 5 kandijkoeken
 100 ml slagroom
 100 gr roomkaas
 25 gr kristalsuiker
 1 tl vanillepasta
 ½ limoen, rasp
 100 gr (diepvries)mango
 1 sinaasappel
Keukenbenodigdheden
 (Staaf)mixer met garde-opzetstuk
 Spuitzak (optioneel)
 Keukenmachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Maal de kandijkoeken fijn in de keukenmachine. Verdeel het koekkruim over twee glazen. Klop de slagroom stijf.

2

Meng in een ander schaaltje de roomkaas samen met de suiker, vanillepasta en limoenrasp. Voeg het roomkaasmengsel toe aan de slagroom en meng goed door elkaar met de garde van de (staaf)mixer.

3

Pureer in een ander bakje de mango. Snijd ook alvast de sinaasappel in partjes.

4

Doe het roomkaas-slagroommengsel in een spuitzak indien je deze hebt, gebruik anders twee eetlepels, het resultaat wordt dan wat rustieker. Spuit een laagje van de vulling in het glas zodat de koekkruimels zijn afgedekt. Verdeel hier de gepureerde mango overheen gevolgd door een tweede laag van het roomkaas-slagroommengsel. Maak af met de sinaasappelpartjes.

Sinaasappel cheesecake glaasjes met mango

Cheesecake, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Jij ook niet? Dan moet je absoluut een keer deze geweldige, romige Cookies & Cream Trifle hebben geprobeerd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.