Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Sinterklaas rocky road blondie

Sinterklaas rocky road blondie

Sinterklaas, wie zoet is krijgt lekkers! Ken jij de blondie al? Dit is het zusje van de brownie, maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken is de lekkernij niet op basis van witte chocolade. De blondie wordt smeuïg door boter en basterdsuiker. Met deze sinterklaas variant steel je zeker de show.

NiveauGemiddeld

Voorziet in16 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd1 uur 25 minutenTotale Tijd1 uur 55 minuten

Ingrediënten
 180 gr ongezouten roomboter
 1 el olie
 250 gr zelfrijzend bakmeel
 ½ tl zout
 250 gr lichte basterdsuiker
 2 eieren
 1 el vanille extract
 75 gr ongezouten, geroosterde hazelnoten
 125 gr kruidnoten
Chocoladetopping
 140 gr witte chocolade
 70 ml slagroom
 1 tl speculaaskruiden
Toppings
 50 gr chocolade kruidnoten
 25 gr taaitaai
 50 gr mini chocoladelettertjes
 100 gr sint snoepgoed (schuimpjes en tumtum)
Extra keukenbenodigdheden
 Bakvorm (29x19x4)
 Handmixer

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C en laat de boter op kamertemperatuur komen. Vet de bakvorm in met olie. Mix het bakmeel met het zout.

2

Mix in een andere kom de boter zacht met de mixer. Voeg de suiker toe en zorg dat deze volledig wordt opgenomen. Voeg dan de eieren een voor een toe samen met het vanille extract. Voeg het bakmeel met zout toe en mix 2 min. op lage snelheid.

3

Hak de hazelnoten grof en snijd de kruidnoten doormidden. Spatel de hazelnoten en 75 gram van de kruidnoten door het beslag. Schenk het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak de blondie 20 tot 30 min. in de oven. De binnenkant mag nog wat vochtig zijn. Laat volledig afkoelen.

4

Snijd de chocoladekruidnoten door de helft en snijd de taaitaai in blokjes. Zet apart voor later.

5

Voor de chocoladetopping: hak de witte chocolade in grove stukken. Breng de slagroom aan de kook en giet dit over de gehakte chocolade. Voeg speculaaskruiden toe en spatel het geheel 5 tot 10 min. door, totdat de structuur wat dikker en stroperiger wordt.

6

Smeer de chocoladetopping over de bovenkant van de blondie en verdeel de overige kruidnoten en de toppings erover.

Ingrediënten

Ingrediënten
 180 gr ongezouten roomboter
 1 el olie
 250 gr zelfrijzend bakmeel
 ½ tl zout
 250 gr lichte basterdsuiker
 2 eieren
 1 el vanille extract
 75 gr ongezouten, geroosterde hazelnoten
 125 gr kruidnoten
Chocoladetopping
 140 gr witte chocolade
 70 ml slagroom
 1 tl speculaaskruiden
Toppings
 50 gr chocolade kruidnoten
 25 gr taaitaai
 50 gr mini chocoladelettertjes
 100 gr sint snoepgoed (schuimpjes en tumtum)
Extra keukenbenodigdheden
 Bakvorm (29x19x4)
 Handmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C en laat de boter op kamertemperatuur komen. Vet de bakvorm in met olie. Mix het bakmeel met het zout.

2

Mix in een andere kom de boter zacht met de mixer. Voeg de suiker toe en zorg dat deze volledig wordt opgenomen. Voeg dan de eieren een voor een toe samen met het vanille extract. Voeg het bakmeel met zout toe en mix 2 min. op lage snelheid.

3

Hak de hazelnoten grof en snijd de kruidnoten doormidden. Spatel de hazelnoten en 75 gram van de kruidnoten door het beslag. Schenk het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak de blondie 20 tot 30 min. in de oven. De binnenkant mag nog wat vochtig zijn. Laat volledig afkoelen.

4

Snijd de chocoladekruidnoten door de helft en snijd de taaitaai in blokjes. Zet apart voor later.

5

Voor de chocoladetopping: hak de witte chocolade in grove stukken. Breng de slagroom aan de kook en giet dit over de gehakte chocolade. Voeg speculaaskruiden toe en spatel het geheel 5 tot 10 min. door, totdat de structuur wat dikker en stroperiger wordt.

6

Smeer de chocoladetopping over de bovenkant van de blondie en verdeel de overige kruidnoten en de toppings erover.

Sinterklaas rocky road blondie

Bekijk ook eens deze Sinterklaas pannenkoekentaart.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.