Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Slawraps met hoisinkip en groenten

Slawraps met hoisinkip en groenten

Slawraps worden veel in Korea gegeten. Lekker fris en bovendien koolhydraatarm! Wij vullen de slawraps met hoisinkip. De kip wordt gemarineerd in een zelfgemaakte marinade en krijgt door de hoisinsaus een heerlijk zoete smaak. Perfect als borrelhapje of voorgerecht.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 160 gr hoisinsaus
 2 el srirachasaus
 4 el sojasaus
 20 gr geraspte gember
 2 kipfilets
 Peper en zout
  komkommer
 4 radijsjes
 2 little gem slakroppen
 40 gr mihoen
 Sap van 1/2 limoen
 1 el vissaus
 1 el gembersiroop
 30 gr pinda's
 40 gr wortel, julienne gesneden
 3 tl witte sesamzaadjes, geroosterd
 4 takjes koriander, fijngehakt
 4 takjes munt, fijngehakt

Bereidingswijze
1

Bereid de marinade door de hoisinsaus te mengen met srirachasaus, sojasaus en gember. Meng het geheel goed door elkaar.

2

Snijd de kip in dunne reepjes van ongeveer 3 cm lang en breng op smaak met peper en zout. Bak de kipreepjes in een koekenpan totdat ze gaar en lichtbruin gekleurd zijn. Haal de kipreepjes uit de pan en meng met de marinade. Laat staan tot het moment van serveren.

3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de stronk van de little gem en maak de bladeren los. Was ze goed, droog af en leg 8 bladeren op een schaal. Gebruik alleen de bladeren die stevig en compact zijn en bewaar de overige bladeren voor een salade.

4

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Maak een vermicellidressing door het limoensap te mengen met vissaus en gembersiroop. Meng de helft door de mihoen en bewaar de andere helft als dip.

5

Hak de pinda’s fijn. Verdeel over ieder blad little gem wat wortel, mihoen, komkommer en gemarineerde kip. Top af met radijs, pinda’s, witte sesamzaadjes, koriander en munt. Serveer met de overgebleven dip.

Ingrediënten

Ingrediënten
 160 gr hoisinsaus
 2 el srirachasaus
 4 el sojasaus
 20 gr geraspte gember
 2 kipfilets
 Peper en zout
  komkommer
 4 radijsjes
 2 little gem slakroppen
 40 gr mihoen
 Sap van 1/2 limoen
 1 el vissaus
 1 el gembersiroop
 30 gr pinda's
 40 gr wortel, julienne gesneden
 3 tl witte sesamzaadjes, geroosterd
 4 takjes koriander, fijngehakt
 4 takjes munt, fijngehakt

Instructies

Bereidingswijze
1

Bereid de marinade door de hoisinsaus te mengen met srirachasaus, sojasaus en gember. Meng het geheel goed door elkaar.

2

Snijd de kip in dunne reepjes van ongeveer 3 cm lang en breng op smaak met peper en zout. Bak de kipreepjes in een koekenpan totdat ze gaar en lichtbruin gekleurd zijn. Haal de kipreepjes uit de pan en meng met de marinade. Laat staan tot het moment van serveren.

3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de stronk van de little gem en maak de bladeren los. Was ze goed, droog af en leg 8 bladeren op een schaal. Gebruik alleen de bladeren die stevig en compact zijn en bewaar de overige bladeren voor een salade.

4

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Maak een vermicellidressing door het limoensap te mengen met vissaus en gembersiroop. Meng de helft door de mihoen en bewaar de andere helft als dip.

5

Hak de pinda’s fijn. Verdeel over ieder blad little gem wat wortel, mihoen, komkommer en gemarineerde kip. Top af met radijs, pinda’s, witte sesamzaadjes, koriander en munt. Serveer met de overgebleven dip.

Slawraps met hoisinkip en groenten

Tip: Garneer de dip met wat sesamzaadjes en ringetjes rode peper.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.