Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Spinaziesoep met gepocheerd ei en romige Griekse yoghurt

Spinaziesoep met gepocheerd ei en romige Griekse yoghurt

Spinaziesoep: supermakkelijk te maken en onwijs lekker. In dit recept geven wij een verrassende twist aan de soep door deze te serveren met een gepocheerd ei en Griekse yoghurt.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 rode peper
 4 cm verse gember, geschild
 1 el plantaardige olie
 200 gr broccoliroosjes
 1 l groentebouillon
 400 gr verse spinazie
 2 el azijn
 2 eieren
 2 el Griekse yoghurt
 2 el pompoenpitten

Bereidingswijze
1

Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember fijn. Verwarm olie in een kookpan en bak hierin de ui, knoflook, peper en gember. Voeg de broccoli toe en bak 3 min mee. Blus de broccoli af met de groentebouillon en laat het geheel 8 min koken.

2

Roer de spinazie door de broccoli tot de spinazie is geslonken. Pureer het geheel tot een gladde soep. Schenk de soep alvast in soepkommen.

3

Breng in een pan water met azijn aan de kook. Breek het ei in een opscheplepel. Maak een draaikolk in het water door met een spatel in de pan te roeren en giet het ei hierin. Kook het ei 3 min. Herhaal dit met het tweede ei.

4

Garneer de soep met het gepocheerde ei, Griekse yoghurt en pompoenpitten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 rode peper
 4 cm verse gember, geschild
 1 el plantaardige olie
 200 gr broccoliroosjes
 1 l groentebouillon
 400 gr verse spinazie
 2 el azijn
 2 eieren
 2 el Griekse yoghurt
 2 el pompoenpitten

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember fijn. Verwarm olie in een kookpan en bak hierin de ui, knoflook, peper en gember. Voeg de broccoli toe en bak 3 min mee. Blus de broccoli af met de groentebouillon en laat het geheel 8 min koken.

2

Roer de spinazie door de broccoli tot de spinazie is geslonken. Pureer het geheel tot een gladde soep. Schenk de soep alvast in soepkommen.

3

Breng in een pan water met azijn aan de kook. Breek het ei in een opscheplepel. Maak een draaikolk in het water door met een spatel in de pan te roeren en giet het ei hierin. Kook het ei 3 min. Herhaal dit met het tweede ei.

4

Garneer de soep met het gepocheerde ei, Griekse yoghurt en pompoenpitten.

Spinaziesoep met een gepocheerd ei

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.