Tonijn quinoa ‘salad in a jar’ met vinaigrette

tonijn quinoa

Salad in a Jar is een salade die is opgebouwd uit laagjes en wordt gemaakt in een potje (in het Engels ‘jar’). Het voordeel hiervan is dat je het gemakkelijk mee kunt nemen en onderweg kunt eten. Zonder dat je salade zompig wordt! De crux zit ‘m in het opbouwen van de tonijn quinoa salade. Als je begint met de dressing of vinaigrette en eindigt met de sla, heb je altijd een lekker vers smakende salade. 

Voor deze salade combineer je verschillende lekkere ingrediënten tot een smakelijk geheel. De zachte, klassieke vinaigrette maakt het helemaal af.  

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 200 gr Lassie quinoa
 250 gr cherrytomaten
 150 gr Galbani mini-mozzarella
 ½ krop ijsbergsla, in reepjes
 200 gr John West tonijnstukken op water
 2 el witte wijnazijn
 1 tl mosterd
 1 tl Carbonell kappertjes
 1 el bloemenhoning
 6 el Carbonell extra virgin olijfolie
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 4 hoge, afsluitbare potjes

Bereidingswijze
1

Meng de witte wijnazijn met de mosterd, kappertjes en honing. Klop de olijfolie erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

2

Spoel de quinoa goed af met koud water en bereid volgens de instructies op de verpakking. Laat de quinoa afkoelen tot kamertemperatuur. Halveer de cherrytomaten en mozzarellabolletjes.

3

Vul de jar opeenvolgend met de vinaigrette, de mozzarella, de quinoa, de tonijn, de cherrytomaten en de ijsbergsla. Bewaar de jars tot gebruik in de koelkast. Even schudden voor gebruik!

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr Lassie quinoa
 250 gr cherrytomaten
 150 gr Galbani mini-mozzarella
 ½ krop ijsbergsla, in reepjes
 200 gr John West tonijnstukken op water
 2 el witte wijnazijn
 1 tl mosterd
 1 tl Carbonell kappertjes
 1 el bloemenhoning
 6 el Carbonell extra virgin olijfolie
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 4 hoge, afsluitbare potjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng de witte wijnazijn met de mosterd, kappertjes en honing. Klop de olijfolie erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

2

Spoel de quinoa goed af met koud water en bereid volgens de instructies op de verpakking. Laat de quinoa afkoelen tot kamertemperatuur. Halveer de cherrytomaten en mozzarellabolletjes.

3

Vul de jar opeenvolgend met de vinaigrette, de mozzarella, de quinoa, de tonijn, de cherrytomaten en de ijsbergsla. Bewaar de jars tot gebruik in de koelkast. Even schudden voor gebruik!

Quinoa ‘salad in a jar’ met vinaigrette

Salad in a jar is een salade opgebouwd uit laagjes in een pot. Vaak is dit een weckpot. Door de tonijn quinoa salade op deze manier op te bouwen, ziet het er leuk uit. Belangrijker nog echter, is dat op deze manier de salade perfect met je mee kan. Bijvoorbeeld mee naar werk of naar je afspraak. De volgorde van het opbouwen van de salade zorgt er namelijk voor dat je salade niet zompig wordt en alles knapperig er vers blijft smaken. Net voor je gaat eten, schud je de pot en klaar is je maaltijd! 

Tip: voor een vegetarische jar of een jar met kip: vervang de tonijn door vegetarische gegrilde stukjes of door gerookte kip. 

Benieuwd naar andere salades? Bekijk dan hier nog meer recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.