In samenwerking met:
Rode Bietensalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bieten-linzensalade met geitenkaas

Deze frisse salade met linzen, rode bieten en zachte geitenkaas is een heerlijke combinatie van smaken en texturen. De crèma di balsamico en olijfolie maken het helemaal af, de walnoten zorgen voor een knapperige bite. Een perfecte lichte, smaakvolle lunch! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Bieten-linzensalade met geitenkaas

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Laat de linzen en rode bietenblokjes uitlekken. Verdeel de veldsla met de linzen en bietenblokjes over de borden. Verkruimel de geitenkaas grof boven de borden. 
2
Drizzle de crèma di balsamico en olijfolie extra vierge over de salade. Bestrooi met walnoten en breng op smaak met peper.

Frisse salade recepten voor iedere dag 

Geniet van een gezonde en smakelijke salade met linzen, rode bieten en geitenkaas. Deze frisse salade is snel te maken en zit boordevol voedingsstoffen. Met de toevoeging van crèma di balsamico, olijfolie en walnoten krijgt de salade een heerlijke balans van smaken en texturen. Perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht bij het diner. Probeer deze heerlijke salade met linzen en bieten vandaag nog! 

Naast deze heerlijke bieten-linzensalade met geitenkaas zijn er nog tal van andere smaakvolle salades met linzen. Probeer bijvoorbeeld een linzensalade met bloemkoolsteak. Door het roosteren van de bloemkool wordt de groente een stuk zoeter en ook nog knapperig, wat goed in evenwicht is met de frisse linzensalade van ui, babyspinazie, olijfolie, citroensap én natuurlijk linzen. Liever een warme salade op het menu? Ga dan voor deze warme krieltjessalade met groene asperges en linzen. Dit recept zit boordevol goede eiwitten en staat al in 15 minuten op tafel. Lekker voor de lunch, maar ook zeker heerlijk als recept voor het avondeten.  

Wil je een keer iets nieuws proberen? Ga dan eens voor deze tabouleh met linzen en tonijn. Tabouleh is een frisse peterseliesalade uit de Syrische en Libanesche keuken. Normaal wordt tabouleh gemaakt op basis van bulgur, maar in dit recept kiezen we voor linzen, aangevuld met tomaten, munt, peterselie en tonijnsteak. Liever vegetarisch? Laat de tonijnsteak dan achterwege! Deze pittige Italiaanse pastasalade met tonijn, croutons en een huisgemaakte vinaigrette is ook lekker van smaak. De linzen, tonijn en vinaigrette zijn lekker in combinatie met de pastasalade en zelfgemaakte knoflookcroutons.   

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?