Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Vegetarische tortillataart

tortillataart

Tortilla’s, je kunt er alle kanten mee op. Gevuld, gebakken, onder de grill, of… in taartvorm! Onze tortillataart staat binnen een handomdraai op tafel. En, bijkomend voordeel: ook vegetariërs kunnen hier van meesmullen!

Foodie Judith van My FoodBlog leerde je in een online workshop een heerlijke vegetarische tortillataart maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 pakje Santa Maria Tortilla Original Medium (8-pack)
 2 potten Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild (of Medium)
 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix Original
 2 pakjes vegetarisch gehakt à 175 gram (gewoon gehakt mag natuurlijk ook)
 600 gr kidneybonen
 1 blik ananasblokjes à 227 gr
 1 blik mais à 150 gr
 125 gr crème fraîche
 100 gr Cheddar kaas (of een plantaardige variant), geraspt
 Scheutje olijfolie
Voor de garnering
 Verse koriander
 Cherrytomaten, gehalveerd
 Santa Maria Green Jalapeño Relish (optioneel)
Voor de guacamole
 2 eetrijpe avocado's
 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Springvorm
 Koekenpan
 Kom

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180℃. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie in de pan. Voeg het gehakt met de tacokruiden toe en bak rul. Roer de mais en 3 el van de salsa erdoorheen. Meng in een kom de overige salsa met de kidneybonen.

2

Leg een tortilla op de bodem van de springvorm en verdeel ca. 2 el kaas over de tortilla. Verdeel hier ca. ¼ van het gehaktmengsel overheen. Zorg dat je het gelijkmatig, tot aan de rand verdeelt. Zo krijgt je tortillataart mooie gelijk verdeelde laagjes.

3

Leg de tweede tortilla op de eerste, en verdeel wederom ca. 2 el kaas en ¼ van het gehaktmengsel over de tortilla. Laat de ananas uitlekken en snijd in kleine blokjes. Verdeel de helft over het gehakt en bedek met de derde tortilla. De andere helft van de ananas gebruik je als garnering.

4

Verdeel nu een laag bonen gemengd met de salsa over de tortilla en bedek met de vierde tortilla. Herhaal stap 3 en 4 totdat je vulling op is. Dek als laatste af met een tortilla en doe de ring om de springvorm.

Tip: een springvorm is niet per se nodig, maar zorgt er wel voor dat de tortillataart tijdens het bakken op zijn plek blijft.

5

Bak de tortillataart gedurende ca. 20 minuten goudbruin in de oven. Maak intussen de guacamole. Prak daarvoor de avocado in een kom en voeg het zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole toe.

6

Haal de tortillataart uit de oven en decoreer bovenop met guacamole, crème fraîche, gehalveerde cherrytomaten, koriander en ananas. Optioneel kun je ook wat Jalapeño Relish toevoegen als garnering.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 pakje Santa Maria Tortilla Original Medium (8-pack)
 2 potten Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild (of Medium)
 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix Original
 2 pakjes vegetarisch gehakt à 175 gram (gewoon gehakt mag natuurlijk ook)
 600 gr kidneybonen
 1 blik ananasblokjes à 227 gr
 1 blik mais à 150 gr
 125 gr crème fraîche
 100 gr Cheddar kaas (of een plantaardige variant), geraspt
 Scheutje olijfolie
Voor de garnering
 Verse koriander
 Cherrytomaten, gehalveerd
 Santa Maria Green Jalapeño Relish (optioneel)
Voor de guacamole
 2 eetrijpe avocado's
 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Springvorm
 Koekenpan
 Kom

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180℃. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie in de pan. Voeg het gehakt met de tacokruiden toe en bak rul. Roer de mais en 3 el van de salsa erdoorheen. Meng in een kom de overige salsa met de kidneybonen.

2

Leg een tortilla op de bodem van de springvorm en verdeel ca. 2 el kaas over de tortilla. Verdeel hier ca. ¼ van het gehaktmengsel overheen. Zorg dat je het gelijkmatig, tot aan de rand verdeelt. Zo krijgt je tortillataart mooie gelijk verdeelde laagjes.

3

Leg de tweede tortilla op de eerste, en verdeel wederom ca. 2 el kaas en ¼ van het gehaktmengsel over de tortilla. Laat de ananas uitlekken en snijd in kleine blokjes. Verdeel de helft over het gehakt en bedek met de derde tortilla. De andere helft van de ananas gebruik je als garnering.

4

Verdeel nu een laag bonen gemengd met de salsa over de tortilla en bedek met de vierde tortilla. Herhaal stap 3 en 4 totdat je vulling op is. Dek als laatste af met een tortilla en doe de ring om de springvorm.

Tip: een springvorm is niet per se nodig, maar zorgt er wel voor dat de tortillataart tijdens het bakken op zijn plek blijft.

5

Bak de tortillataart gedurende ca. 20 minuten goudbruin in de oven. Maak intussen de guacamole. Prak daarvoor de avocado in een kom en voeg het zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole toe.

6

Haal de tortillataart uit de oven en decoreer bovenop met guacamole, crème fraîche, gehalveerde cherrytomaten, koriander en ananas. Optioneel kun je ook wat Jalapeño Relish toevoegen als garnering.

Vegetarische tortillataart

Kan je niet genoeg krijgen van de Tex Mex keuken? Dan moet je absoluut een keer onze nachoschotel met geweldige quacamoles hebben geprobeerd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.