Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Volkoren penne met kip en spinazie

Volkoren penne met kip en spinazie

Snel, makkelijk én voedzaam, dat is deze maaltijd zeker! In deze pasta met kip en spinazie gebruiken we de lekkere Sugocasa Tradizionale saus van Grand’Italia. Maak het gerecht af met knoflook en tijm en je kunt aan tafel!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 400 gr Grand’Italia Penne volkoren
 1 fles Grand’Italia Sugocasa Tradizionale
 400 gr kipfilet
 300 gr bladspinazie
 1 gele paprika
 4 takjes verse tijm
 1 teen knoflook
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Kook de Penne Volkoren in 11 minuten ‘al dente’.

2

Snijd de kipfilet en de paprika in reepjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak de knoflook fijn.

3

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan, voeg de kipfilet toe en bak in 4 minuten goudbruin. Voeg de paprika, tijm, knoflook en handje voor handje de spinazie toe. Voeg wanneer de spinazie is geslonken de Sugocasa toe en laat nog 4 minuten sudderen op laag vuur.

4

Meng de pasta met de saus en verdeel over de borden.

5

Tip: Extra lekker met Parmezaanse kaas!

Variatietip: Vervang de tijm eens door venkelzaad voor een verrassende smaak.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr Grand’Italia Penne volkoren
 1 fles Grand’Italia Sugocasa Tradizionale
 400 gr kipfilet
 300 gr bladspinazie
 1 gele paprika
 4 takjes verse tijm
 1 teen knoflook
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de Penne Volkoren in 11 minuten ‘al dente’.

2

Snijd de kipfilet en de paprika in reepjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak de knoflook fijn.

3

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan, voeg de kipfilet toe en bak in 4 minuten goudbruin. Voeg de paprika, tijm, knoflook en handje voor handje de spinazie toe. Voeg wanneer de spinazie is geslonken de Sugocasa toe en laat nog 4 minuten sudderen op laag vuur.

4

Meng de pasta met de saus en verdeel over de borden.

5

Tip: Extra lekker met Parmezaanse kaas!

Variatietip: Vervang de tijm eens door venkelzaad voor een verrassende smaak.

Volkoren Penne met kip en spinazie

Ook zo’n fan van pasta? Bekijk hier andere heerlijke pasta recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.