Deze zalm is royaal bedekt met een heerlijke, frisse kokossaus en wordt geserveerd met peultjes en rijst. Je zet het gerecht binnen een handomdraai op tafel en toch is het een bijzonder gerecht wat je niet dagelijks eet.
Snipper de knoflook en ui fijn en kneus de sereh. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de knoflook en de ui glazig. Voeg de sereh, kokosmelk, peultjes en het limoensap toe en breng op smaak met (roze) peper en zout. Roerbak dit voor 5 min. tot de peultjes gaar zijn. Haal de sereh uit de saus.
Verhit in een tweede koekenpan de resterende olie en bak de zalmfilets 4 à 7 min. op de huid. Serveer de rijst samen met de limoen-kokossaus en de zalmfilet.
Ingrediënten
Instructies
Snipper de knoflook en ui fijn en kneus de sereh. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de knoflook en de ui glazig. Voeg de sereh, kokosmelk, peultjes en het limoensap toe en breng op smaak met (roze) peper en zout. Roerbak dit voor 5 min. tot de peultjes gaar zijn. Haal de sereh uit de saus.
Verhit in een tweede koekenpan de resterende olie en bak de zalmfilets 4 à 7 min. op de huid. Serveer de rijst samen met de limoen-kokossaus en de zalmfilet.
Hallo vandaag in de krant jullie recept . Zalm met limoen, veel in huis alleen roze peper waar is deze te verkrijgen? Ik wil het vandaag eten in de supermatkt???
Antwoord zou ik waarderen
Vr. Grort Johan a Koster
Hi Johanna,
Losse roze peper is helaas niet in de supermarkt te verkrijgen.. Je kan het wel kopen bij verschillende natuurwinkels en bijvoorbeeld Ekoplaza. Voor nu zou je dan voor 4 seizoenen peper kunnen gaan als alternatief, hier zitten ze ook doorheen. Laat je ons weten of het heeft gesmaakt?
Veel kookplezier!
Groet,
Lisa
Dank je voor de snelle reactie. Vanavond gegeten met 4 seizoenen peper. Erg lekker.
Hi Johanna,
Wat goed! Ik geef het door aan mijn collega Lisa. Altijd leuk om te lezen dat onze tips geholpen hebben en het lekker was.
Groet,
Belinda
Recept was erg lekker en zo klaar! In mijn supermarkt was er geen verse citroengras dus heb ik dat vervangen met de gedroogde versie.
Zeker een aanrader!
Hi Kevin,
Wat fijn om te lezen en goed opgelost ook. Ook meteen een goede tip, dankjewel!
Groet,
Belinda
Gisteren gemaakt n.a.v. vermelding in de krant. Werd tijdens bereiding toch even wat op het verkeerde been gezet.. Roerbakken in kokosmelk? Heb eerder het idee dat de peultjes daarin gekookt werden. Smaakte overigens prima.
Hi Joost,
Ik begrijp je reactie, door de toevoeging van kokosmelk lijkt het op koken. We kiezen specifiek voor roerbakken, zodat de groenten continue in beweging blijven. Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt!
Groet,
Belinda