Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Zalm met limoen-kokossaus

Deze zalm is royaal bedekt met een heerlijke, frisse kokossaus en wordt geserveerd met peultjes en rijst. Je zet het gerecht binnen een handomdraai op tafel en toch is het een bijzonder gerecht wat je niet dagelijks eet.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding13 minutenKooktijd12 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 2 teentjes knoflook
 1 ui
 1 sereh (citroengras)
 150 gr zilvervliesrijst
 2 el olie
 300 ml kokosmelk
 200 gr peultjes
 1 limoen, sap
 (Roze) peper en zout
 2 zalmfilets

Bereidingswijze
1

Snipper de knoflook en ui fijn en kneus de sereh. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de knoflook en de ui glazig. Voeg de sereh, kokosmelk, peultjes en het limoensap toe en breng op smaak met (roze) peper en zout. Roerbak dit voor 5 min. tot de peultjes gaar zijn. Haal de sereh uit de saus.

3

Verhit in een tweede koekenpan de resterende olie en bak de zalmfilets 4 à 7 min. op de huid. Serveer de rijst samen met de limoen-kokossaus en de zalmfilet.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 teentjes knoflook
 1 ui
 1 sereh (citroengras)
 150 gr zilvervliesrijst
 2 el olie
 300 ml kokosmelk
 200 gr peultjes
 1 limoen, sap
 (Roze) peper en zout
 2 zalmfilets

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de knoflook en ui fijn en kneus de sereh. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de knoflook en de ui glazig. Voeg de sereh, kokosmelk, peultjes en het limoensap toe en breng op smaak met (roze) peper en zout. Roerbak dit voor 5 min. tot de peultjes gaar zijn. Haal de sereh uit de saus.

3

Verhit in een tweede koekenpan de resterende olie en bak de zalmfilets 4 à 7 min. op de huid. Serveer de rijst samen met de limoen-kokossaus en de zalmfilet.

Zalm met limoen-kokossaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.