Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Avocado-limoen kwarktaart

Avocado-limoen kwarktaart

Limoen en avocado: de ideale combinatie tussen fris en romig. De knapperige bodem van havermeel en kwarklaag van magere kwark met kokossmaak maken de taart voedzaam en overheerlijk! Lekker als tussendoortje of dessert, maar ook ideaal als verrassend ontbijt.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd4 urenTotale Tijd4 uren 15 minuten

Ingrediënten
 800 gr magere kwark met kokossmaak
 8 gelatineblaadjes
 80 gr ongezouten roomboter
 250 gr havermeel
 4 el cacaopoeder
 8 el agavesiroop
 2 avocado’s
 2 limoenen
 2 el kokosrasp
 Handje gemengde noten, grof gehakt
Extra keukenbenodigdheden
 Blender/keukenmachine

Bereidingswijze
1

Haal de kwark 1 uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water.

2

Smelt de roomboter in de magnetron en meng met het havermeel, de cacaopoeder en ¾ van de agavesiroop. Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.

3

Schil en ontpit de avocado’s en maal in een blender of keukenmachine tot een puree. Rasp het groene gedeelte van de schil van een limoen en pers uit. Voeg het sap en de rasp van de limoen bij de gepureerde avocado’s. Voeg hier de kwark en de overige agavesiroop aan toe. Meng goed door elkaar.

4

Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit. Verwarm de gelatineblaadjes kort in een steelpan samen met 1 el water. Zorg ervoor dat de gelatine niet gaat koken. Roer goed totdat de gelatineblaadjes helemaal opgelost zijn. Giet het gelatinemengsel bij de kwark en avocado in de blender of keukenmachine en meng nogmaals.

5

Giet het kwarkmengsel over de haverbodem en zet de kwarktaart minimaal 3 uur in de koelkast. Snijd de andere limoen in schijfjes. Maak af met kokosrasp, grof gehakte noten en schijfjes limoen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 800 gr magere kwark met kokossmaak
 8 gelatineblaadjes
 80 gr ongezouten roomboter
 250 gr havermeel
 4 el cacaopoeder
 8 el agavesiroop
 2 avocado’s
 2 limoenen
 2 el kokosrasp
 Handje gemengde noten, grof gehakt
Extra keukenbenodigdheden
 Blender/keukenmachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Haal de kwark 1 uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water.

2

Smelt de roomboter in de magnetron en meng met het havermeel, de cacaopoeder en ¾ van de agavesiroop. Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.

3

Schil en ontpit de avocado’s en maal in een blender of keukenmachine tot een puree. Rasp het groene gedeelte van de schil van een limoen en pers uit. Voeg het sap en de rasp van de limoen bij de gepureerde avocado’s. Voeg hier de kwark en de overige agavesiroop aan toe. Meng goed door elkaar.

4

Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit. Verwarm de gelatineblaadjes kort in een steelpan samen met 1 el water. Zorg ervoor dat de gelatine niet gaat koken. Roer goed totdat de gelatineblaadjes helemaal opgelost zijn. Giet het gelatinemengsel bij de kwark en avocado in de blender of keukenmachine en meng nogmaals.

5

Giet het kwarkmengsel over de haverbodem en zet de kwarktaart minimaal 3 uur in de koelkast. Snijd de andere limoen in schijfjes. Maak af met kokosrasp, grof gehakte noten en schijfjes limoen.

Avocado-limoen kwarktaart

Zin in meer zoetigheid? Kijk hier voor meer overheerlijke desserts en gebakrecepten!

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Tariquet Côtes de Gascogne Premières Grives: tegenover de romige avocado en de limoen in dit dessert zet ik een heerlijk zoete witte wijn die ook de zuren van citrus in zich heeft.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.