Baja fish tortilla’s

baja fish

Taco’s gevuld met vis, een populair gerecht in Zuid-Amerika. Het woord Baja is afkomstig vanuit de Mexicaanse streek Baja California. Normaal wordt deze vis gegeten in taco’s, maar wij gaan voor baja fish tortilla’s! Afgetopt met allerlei heerlijke smaakmakers en geserveerd met chipotle mayonaise.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd25 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 200 gr witvis
 2 rode uien
 100 ml azijn
 100 ml water
 1 el suiker
 Zout
 ½ rodekool of spitskool
 1 jalapenõ peper
 1 rode peper
 1 limoen
 4 el chipotle saus
 2 el mayonaise
 500 ml olie
 6 tortilla wraps
 5 gr verse koriander
 ½ mango, in blokjes
 200 gr rijstmeel
 200 ml bier
 2 el uienpoeder
 2 el paprika poeder
 1 tl chilipoeder
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Weckpot
 Pan geschikt voor frituren
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Snijd de kool, rode ui, jalapenõ en rode peper in plakjes. Snijd vervolgens de limoen in partjes en de koriander fijn. Doe de gesneden rode ui in een weckpot.

2

Breng de azijn, het water en de suiker aan de kook en giet dit in een weckpot over de rode ui. Sluit de deksel en laat voor een uur staan om in te trekken. Meng in een schaaltje de chipotle saus met mayonaise en bewaar dit in de koelkast.

3

Breng de olie op frituur temperatuur in een geschikte pan. Meng paprikapoeder, uienpoeder, zout en chilipoeder door de rijstmeel. Giet beetje voor beetje het bier bij het meelmengsel tot het een beslag vormt zonder klontjes. Snijd de witvis in reepjes van ongeveer 1,5 cm breed en wentel ze om in wat bloem. Haal de visstukjes door het beslag en frituur ze vervolgens. Haal ze uit de pan als ze goudbruin kleuren en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

4

Verwarm de tortilla’s in de pan en top ze af met kool, gefrituurde vis, mango blokjes, koriander, rode peper, jalapenõ en ingelegde rode ui. Serveer de tortilla met de chipotle mayonaise en een klein beetje limoensap.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr witvis
 2 rode uien
 100 ml azijn
 100 ml water
 1 el suiker
 Zout
 ½ rodekool of spitskool
 1 jalapenõ peper
 1 rode peper
 1 limoen
 4 el chipotle saus
 2 el mayonaise
 500 ml olie
 6 tortilla wraps
 5 gr verse koriander
 ½ mango, in blokjes
 200 gr rijstmeel
 200 ml bier
 2 el uienpoeder
 2 el paprika poeder
 1 tl chilipoeder
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Weckpot
 Pan geschikt voor frituren
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de kool, rode ui, jalapenõ en rode peper in plakjes. Snijd vervolgens de limoen in partjes en de koriander fijn. Doe de gesneden rode ui in een weckpot.

2

Breng de azijn, het water en de suiker aan de kook en giet dit in een weckpot over de rode ui. Sluit de deksel en laat voor een uur staan om in te trekken. Meng in een schaaltje de chipotle saus met mayonaise en bewaar dit in de koelkast.

3

Breng de olie op frituur temperatuur in een geschikte pan. Meng paprikapoeder, uienpoeder, zout en chilipoeder door de rijstmeel. Giet beetje voor beetje het bier bij het meelmengsel tot het een beslag vormt zonder klontjes. Snijd de witvis in reepjes van ongeveer 1,5 cm breed en wentel ze om in wat bloem. Haal de visstukjes door het beslag en frituur ze vervolgens. Haal ze uit de pan als ze goudbruin kleuren en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

4

Verwarm de tortilla’s in de pan en top ze af met kool, gefrituurde vis, mango blokjes, koriander, rode peper, jalapenõ en ingelegde rode ui. Serveer de tortilla met de chipotle mayonaise en een klein beetje limoensap.

Baja fish tortilla’s

Witvis in recepten, superlekker! Deze gevulde pita’s met witvis, garnalen en knoflook-yoghurtsaus is er eentje om te proberen!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.