Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Bao buns met jackfruit in barbecuesaus

Bao buns met jackfruit in barbecuesaus

Ga op de vegetarische tour met onze heerlijke bao buns. Wij vullen deze gestoomde broodjes met jackfruit en een zelfgemaakte barbecuesaus. Een verrassende maaltijd!

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding1 uurKooktijd30 minutenTotale Tijd1 uur 30 minuten

Ingrediënten
 300 gr bloem (+ extra)
 2 tl instant gist
 1 tl zout
 2 tl suiker
 130 ml warm water
 2 el zonnebloemolie (+ extra voor bestrijken en bakken)
 120 ml cola (géén light-variant)
 150 ml tomatenketchup
 30 ml (sushi)azijn
 4 el bruine suiker
 4 druppels tabascosaus
 560 gr jackfruit uit blik
 70 gr gezouten pinda's
 1 rode peper
 1 koolraap, julienne gesneden
  rode kool, fijngesneden
  spitskool, fijngesneden
 15 gr koriander
Keukenbenodigdheden
 Ruime kom
 Deegroller
 Stoommandje
 Pan

Bereidingswijze
1

Meng bloem, gist, 2 tl suiker en zout in een kom door elkaar. Voeg geleidelijk het water en de olie toe en kneed in 10 minuten tot een elastisch, glad deeg. Vorm een bal en leg het deeg in een met olie bestreken schaal waarin het deeg genoeg ruimte heeft om te rijzen. Dek de schaal af met een vochtige schone theedoek en laat een uur rijzen op een warme plek tot het verdubbeld is in grootte.

2

Strooi wat bloem op je werkblad. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm balletjes. Rol de balletjes met een deegroller uit tot ovale plakjes. Bestrijk ieder plakje met olie en vouw dubbel met een bakpapiertje ertussen.

3

Bedek de bodem van een stoommandje met bakpapier. Als je een dubbele stoommand gebruikt, vergeet dan niet om gaatjes te prikken in het bakpapier. Plaats de broodjes in het stoommandje en laat deze nog 30 minuten rijzen voordat je ze gaat stomen.

4

Vul een pan met een laagje water en breng aan de kook. Plaats je stoommandje op de pan en laat 10 minuten stomen. Draai het vuur uit en laat nog 5 minuten extra stomen.

5

Doe de cola, ketchup, bruine suiker, azijn en tabasco in een pan. Laag het mengsel 10 minuten op hoog vuur sudderen tot de suiker is gesmolten en de saus iets is ingedikt.

6

Verwarm wat olie in een pan. Laat de jackfruit uitlekken en snijd in flinterdunne reepjes. Bak de jackfruit 4 minuten in de pan en meng vervolgens door de zelfgemaakte barbecuesaus.

7

Vul de gestoomde bao buns met koolraap, rode kool, spitskool, koriander en de jackfruit in barbecuesaus. Snijd de rode peper in ringen en hak de gezouten pinda’s fijn en strooi over de broodjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 gr bloem (+ extra)
 2 tl instant gist
 1 tl zout
 2 tl suiker
 130 ml warm water
 2 el zonnebloemolie (+ extra voor bestrijken en bakken)
 120 ml cola (géén light-variant)
 150 ml tomatenketchup
 30 ml (sushi)azijn
 4 el bruine suiker
 4 druppels tabascosaus
 560 gr jackfruit uit blik
 70 gr gezouten pinda's
 1 rode peper
 1 koolraap, julienne gesneden
  rode kool, fijngesneden
  spitskool, fijngesneden
 15 gr koriander
Keukenbenodigdheden
 Ruime kom
 Deegroller
 Stoommandje
 Pan

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng bloem, gist, 2 tl suiker en zout in een kom door elkaar. Voeg geleidelijk het water en de olie toe en kneed in 10 minuten tot een elastisch, glad deeg. Vorm een bal en leg het deeg in een met olie bestreken schaal waarin het deeg genoeg ruimte heeft om te rijzen. Dek de schaal af met een vochtige schone theedoek en laat een uur rijzen op een warme plek tot het verdubbeld is in grootte.

2

Strooi wat bloem op je werkblad. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm balletjes. Rol de balletjes met een deegroller uit tot ovale plakjes. Bestrijk ieder plakje met olie en vouw dubbel met een bakpapiertje ertussen.

3

Bedek de bodem van een stoommandje met bakpapier. Als je een dubbele stoommand gebruikt, vergeet dan niet om gaatjes te prikken in het bakpapier. Plaats de broodjes in het stoommandje en laat deze nog 30 minuten rijzen voordat je ze gaat stomen.

4

Vul een pan met een laagje water en breng aan de kook. Plaats je stoommandje op de pan en laat 10 minuten stomen. Draai het vuur uit en laat nog 5 minuten extra stomen.

5

Doe de cola, ketchup, bruine suiker, azijn en tabasco in een pan. Laag het mengsel 10 minuten op hoog vuur sudderen tot de suiker is gesmolten en de saus iets is ingedikt.

6

Verwarm wat olie in een pan. Laat de jackfruit uitlekken en snijd in flinterdunne reepjes. Bak de jackfruit 4 minuten in de pan en meng vervolgens door de zelfgemaakte barbecuesaus.

7

Vul de gestoomde bao buns met koolraap, rode kool, spitskool, koriander en de jackfruit in barbecuesaus. Snijd de rode peper in ringen en hak de gezouten pinda’s fijn en strooi over de broodjes.

Bao buns met jackfruit in barbecuesaus
Bao buns met jackfruit in barbecuesaus

De Aziatische keuken, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Loopt het water je nu al in de mond bij deze bao buns en wil je je nóg meer verdiepen in heerlijke Aziatische smaken? Bekijk dan vooral onze recepten voor zelfgemaakte bapao met gehakt en gember, gyoza dumplings en Oosterse vegasalade met gegrilde bosui.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.