Beef pho met mihoen en wokgroente

Noedelsoep

Beef pho, een heerlijke noedelsoep uit de Vietnamese keuken. De traditionele variant neemt al gauw twee volle dagen in beslag, maar dan heb je ook wat! Voor de thuiskoks die iets minder tijd hebben, kiezen wij voor een geïnspireerde variant die binnen een half uur op tafel staat. De biefstuk gaat rauw in de soep en kookt door de warmte van de bouillon gaar, ideaal!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 4 cm gember
 1 rode peper
 5 kruidnagels
 1 kaneelstokje
 2 stuks steranijs
 1,50 l rundvleesbouillon
 400 gr Chinese wokgroente
 125 gr mihoen
 2 el vissaus
 275 gr biefstuk
 ½ komkommer
Keukenbenodigdheden
 Pan

Bereidingswijze
1

Schil de gember en snijd in plakjes. Snijd de rode peper in ringetjes. Voeg de gember, rode peper, kruidnagels, kaneel en steranijs toe aan de bouillon en laat 25 minuten trekken. Schep vervolgens alle smaakmakers uit de bouillon. Voeg de Chinese wokgroente toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken in de soep. Laat de laatste 3 minuten de mihoen meegaren in de soep. Breng de pho op smaak met de vissaus.

2

Snijd de biefstuk in heel dunne reepjes en de komkommer in blokjes. Verdeel de biefstuk en komkommer over 4 kommetjes en giet hier de pho met mihoen en groente overheen.

3

Serveer de pho eventueel met extra smaakmakers die traditioneel bij pho horen: limoen, bosui, koriander, munt, chili- of srirachasaus en/of hoisinsaus

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 cm gember
 1 rode peper
 5 kruidnagels
 1 kaneelstokje
 2 stuks steranijs
 1,50 l rundvleesbouillon
 400 gr Chinese wokgroente
 125 gr mihoen
 2 el vissaus
 275 gr biefstuk
 ½ komkommer
Keukenbenodigdheden
 Pan

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de gember en snijd in plakjes. Snijd de rode peper in ringetjes. Voeg de gember, rode peper, kruidnagels, kaneel en steranijs toe aan de bouillon en laat 25 minuten trekken. Schep vervolgens alle smaakmakers uit de bouillon. Voeg de Chinese wokgroente toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken in de soep. Laat de laatste 3 minuten de mihoen meegaren in de soep. Breng de pho op smaak met de vissaus.

2

Snijd de biefstuk in heel dunne reepjes en de komkommer in blokjes. Verdeel de biefstuk en komkommer over 4 kommetjes en giet hier de pho met mihoen en groente overheen.

3

Serveer de pho eventueel met extra smaakmakers die traditioneel bij pho horen: limoen, bosui, koriander, munt, chili- of srirachasaus en/of hoisinsaus

Beef pho met mihoen en wokgroente

Ben jij na het zien van deze traditionele noedelsoep benieuwd naar nog meer heerlijke Aziatische gerechten? Bekijk dan vooral onze bao buns met jackfruit in barbecuesaus, stir-fry met groene asperge en gember en bapao met gehakt en gember.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.