Bladerdeeg vlinders met rode pesto en cheddar
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Bladerdeegvlinders met rode pesto en cheddar

Het heerlijk avondje is gekomen. Naast al die zoete lekkernijen hebben we ook een heerlijk hartig borrelhapje gemaakt. Deze bladerdeeg vlinders kun je gemakkelijk van te voren klaarmaken en bewaren in de koelkast. Daarna hoef je ze alleen nog maar te snijden en af te bakken in de oven.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten

Recept bladerdeegvlinders met rode pesto en cheddar

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Rol het deeg uit. Besmeer het deeg met pesto en verdeel de cheddar kaas eroverheen. Ris de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak de blaadjes fijn. Verdeel dit samen met het sesamzaad over de kaas.
2
Rol het deeg vanaf de korte zijde op tot aan het midden. Herhaal dit voor de andere kant. Druk nu beide rollen stevig tegen elkaar aan. Rol het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 200˚C. Haal het deeg uit de koelkast en snijd, met een scherp mes, plakken van ongeveer 1,5 à 2 cm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bewaar ongeveer 5 cm afstand tussen de plakken. Bak de vlinders 12 tot 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via