Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Bladerdeeg vlinders met rode pesto en cheddar

Bladerdeeg vlinders met rode pesto en cheddar

Het heerlijk avondje is gekomen. Naast al die zoete lekkernijen hebben we ook een heerlijk hartig borrelhapje gemaakt. Deze bladerdeeg vlinders kun je gemakkelijk van te voren klaarmaken en bewaren in de koelkast. Daarna hoef je ze alleen nog maar te snijden en af te bakken in de oven.

NiveauBeginner

Voorziet in12 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd55 minuten

Ingrediënten
 1 rol vers bladerdeeg
 190 gr rode pesto
 150 gr geraspte cheddar
 3 takjes rozemarijn
 1 el zwart sesamzaad

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Rol het deeg uit. Besmeer het deeg met pesto en verdeel de cheddar kaas eroverheen. Hak de rozemarijn fijn en verdeel deze samen met het sesamzaad over de kaas.

2

Rol het deeg vanaf de korte zijde op tot aan het midden. Herhaal dit voor de andere kant. Druk nu beide rollen stevig tegen elkaar aan. Rol het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. opstijven in de koelkast.

3

Haal het deeg uit de koelkast en snijd, met behulp van een scherp mes, plakken van ongeveer 1,5 à 2 cm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bewaar ongeveer 5 cm afstand tussen de plakken.

4

Bak de vlinders 12 tot 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 rol vers bladerdeeg
 190 gr rode pesto
 150 gr geraspte cheddar
 3 takjes rozemarijn
 1 el zwart sesamzaad

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Rol het deeg uit. Besmeer het deeg met pesto en verdeel de cheddar kaas eroverheen. Hak de rozemarijn fijn en verdeel deze samen met het sesamzaad over de kaas.

2

Rol het deeg vanaf de korte zijde op tot aan het midden. Herhaal dit voor de andere kant. Druk nu beide rollen stevig tegen elkaar aan. Rol het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. opstijven in de koelkast.

3

Haal het deeg uit de koelkast en snijd, met behulp van een scherp mes, plakken van ongeveer 1,5 à 2 cm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bewaar ongeveer 5 cm afstand tussen de plakken.

4

Bak de vlinders 12 tot 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

Bladerdeeg vlinders met rode pesto en cheddar

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.