Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Blini’s met burratacrème, pesto en parmaham

Blini’s met burattacrème, pesto en parmaham

Blini’s zijn Oost-Europese pannenkoekjes die vaak in combinatie met een topping worden gegeten. Ze zijn ideaal om te serveren als aperitiefje, je kan deze blini’s namelijk makkelijk van tevoren bereiden! Vlak voor het serveren warm je ze even op en beleg je ze met de toppings.

NiveauGemiddeld

Voorziet in20 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 250 ml melk
 200 gr boekweitmeel
 10 gr instant gist
 Zout en peper
 2 eieren
 250 gr cherrytomaten
 75 ml olijfolie + een scheutje
 40 gr Parmezaanse kaas
 30 gr pijnboompitten
 ½ teentje knoflook
 30 gr verse basilicum
 ½ citroen
 1 bol burrata
 3 plakjes parmaham
 Balsamicocrème
Extra keukenbenodigdheden
 Mixer of keukenmachine

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de melk op laag vuurt tot deze lauw is. Meng het boekweitmeel met de gist.

2

Meng in een grote kom met een garde de melk langzaam door het meel tot een glad beslag. Voeg een snufje zout toe en meng opnieuw goed door.

3

Scheid de eieren en voeg de dooiers toe aan het beslag. Zet het eiwit apart. Dek de kom af met vershoudfolie. Laat 20 min. rijzen op een warme plek.

4

Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olie en breng op smaak met zout en peper. Plaats de schaal ongeveer 10 min. in het midden van de oven.

5

Mix de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, basilicum en het sap van een halve citroen met een mixer of in een keukenmachine. Schenk 75 ml olijfolie erbij en mix alles tot een gladde pesto.

6

Mix de burrata tot een gladde crème en doe in een spuitzak.

7

Klop het apart gehouden eiwit op tot een stevig schuim. Spatel het eiwitschuim door het gerezen boekweitbeslag.

8

Verwarm in een kleine koekenpan een scheut olie. Schep met een lepel het beslag in kleine hoopjes in de pan. Zorg voor genoeg afstand tussen de blini’s en bak in ongeveer 2 min. per kant goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is. Snijd de randjes van de blini’s zodat er een mooi rondje overblijft.

9

Scheur de parmaham in kleine stukjes. Spuit een stevige toef burratacrème op iedere blini. Top af met een cherrytomaatje, stukjes parmaham, een beetje pesto en wat balsamicocrème.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 ml melk
 200 gr boekweitmeel
 10 gr instant gist
 Zout en peper
 2 eieren
 250 gr cherrytomaten
 75 ml olijfolie + een scheutje
 40 gr Parmezaanse kaas
 30 gr pijnboompitten
 ½ teentje knoflook
 30 gr verse basilicum
 ½ citroen
 1 bol burrata
 3 plakjes parmaham
 Balsamicocrème
Extra keukenbenodigdheden
 Mixer of keukenmachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de melk op laag vuurt tot deze lauw is. Meng het boekweitmeel met de gist.

2

Meng in een grote kom met een garde de melk langzaam door het meel tot een glad beslag. Voeg een snufje zout toe en meng opnieuw goed door.

3

Scheid de eieren en voeg de dooiers toe aan het beslag. Zet het eiwit apart. Dek de kom af met vershoudfolie. Laat 20 min. rijzen op een warme plek.

4

Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olie en breng op smaak met zout en peper. Plaats de schaal ongeveer 10 min. in het midden van de oven.

5

Mix de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, basilicum en het sap van een halve citroen met een mixer of in een keukenmachine. Schenk 75 ml olijfolie erbij en mix alles tot een gladde pesto.

6

Mix de burrata tot een gladde crème en doe in een spuitzak.

7

Klop het apart gehouden eiwit op tot een stevig schuim. Spatel het eiwitschuim door het gerezen boekweitbeslag.

8

Verwarm in een kleine koekenpan een scheut olie. Schep met een lepel het beslag in kleine hoopjes in de pan. Zorg voor genoeg afstand tussen de blini’s en bak in ongeveer 2 min. per kant goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is. Snijd de randjes van de blini’s zodat er een mooi rondje overblijft.

9

Scheur de parmaham in kleine stukjes. Spuit een stevige toef burratacrème op iedere blini. Top af met een cherrytomaatje, stukjes parmaham, een beetje pesto en wat balsamicocrème.

Blini’s met burratacrème, pesto en parmaham

Op zoek naar meer inspiratie voor een lekkere borrel? Klik dan hier voor nog meer heerlijke recepten!

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Biscardo Rosapasso Pinot Nero Rosato 2020: Bij dit gerecht kies ik voor een Rose uit Italië, want we willen niet dat het gerecht overheerst wordt. Deze wijn is fris en smaakvol.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.