Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Camembert kaasfondue

Camembert kaasfondue

Met deze camembert maak je een hele makkelijke en snelle kaasfondue. Even in de oven of op de barbecue en serveer de gesmolten kaas met jouw favoriete ingrediënten, zoals vers stokbrood of rauwkost, om te dippen. Ideaal als borrelhapje!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 camembert
 1 takje rozemarijn
 ½ tl chilivlokken
 1 el honing
 Peper en zout
 1 rode paprika
 2 stuks baby romaine sla
 100 gr krieltjes
 50 gr pecannoten
 200 gr bloemkoolroosjes
 80 gr snoepworteltjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Snijd een ruitjespatroon in de bovenkant van de camembert.

3

Haal de rozemarijnblaadjes van de steeltjes. Bestrooi de camembert met de rozemarijn, chilivlokken en honing. Breng op smaak met peper en zout. Duw de kruiden en honing een beetje in de gleuven van de kaas.

4

Plaats de camembert in een ovenschaal en bak 15 min. in de oven.

5

Kook ondertussen de krieltjes en bloemkoolroosjes beetgaar. Snijd de rode paprika in reepjes en trek de blaadjes van de baby romaine sla los.

6

Zet de camembert in het midden van een borrelplank. Leg de paprika, sla, krieltjes, pecannoten, bloemkoolroosjes en worteltjes hier omheen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 camembert
 1 takje rozemarijn
 ½ tl chilivlokken
 1 el honing
 Peper en zout
 1 rode paprika
 2 stuks baby romaine sla
 100 gr krieltjes
 50 gr pecannoten
 200 gr bloemkoolroosjes
 80 gr snoepworteltjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Snijd een ruitjespatroon in de bovenkant van de camembert.

3

Haal de rozemarijnblaadjes van de steeltjes. Bestrooi de camembert met de rozemarijn, chilivlokken en honing. Breng op smaak met peper en zout. Duw de kruiden en honing een beetje in de gleuven van de kaas.

4

Plaats de camembert in een ovenschaal en bak 15 min. in de oven.

5

Kook ondertussen de krieltjes en bloemkoolroosjes beetgaar. Snijd de rode paprika in reepjes en trek de blaadjes van de baby romaine sla los.

6

Zet de camembert in het midden van een borrelplank. Leg de paprika, sla, krieltjes, pecannoten, bloemkoolroosjes en worteltjes hier omheen.

Camembert kaasfondue

Tip
Op zoek naar een vegetarisch gerecht voor de barbecue? Verpak de camembert in wat aluminiumfolie en leg deze even op de barbecue (niet op het heetste gedeelte). Zodra de kaas gesmolten is, kan de camembert geserveerd worden.

Camembert kaasfondue

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.