Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Couscous met gekruide kip

Couscous met gekruide kip

Deze gekruide kip maak je in een handomdraai met het vooraf gekruide bakpapier. Even krokant bakken in de koekenpan en je tovert het zo om in een complete maaltijd met couscous, gegrilde groenten en mozzarella. Ook ideaal als lunch de volgende dag.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Totale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 300 gr couscous
 400 ml kokend water
 1 MAGGI bouillonblokje
 4 tomaten
 2 aubergines
 1 courgette
 600 gr kipfilet
 1 zakje MAGGI Mals en Kruidig Mediterrane kruiden
 2 bollen mozzarella
 4 el zwarte olijven, in plakjes

Bereidingswijze
1

Wikkel de kipfilet in het velletje Mals en Kruidig Mediterrane kruiden. Bak deze in een koekenpan op laag vuur gaar, ongeveer 10 min. per kant. Snijd de kipfilet, wanneer deze wat is afgekoeld, in plakken.

2

Los het bouillonblokje op in het kokende water en laat de couscous hierin wellen. Laat ongeveer 5 min. staan met de deksel erop.

3

Snijd intussen de aubergine en courgette in plakken. Gril deze ongeveer 5 min. per kan in een grillpan, zodat er mooie grillstrepen ontstaan.

4

Snijd de mozzarellabollen in tweeën en de tomaten in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de couscous.

5

Verdeel de gegrilde plakken aubergine over de borden. Leg hierop de couscous met tomaat en top af met de courgetteplakken en plakjes kip. Verdeel hierover de mozzarella en zwarte olijven.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 gr couscous
 400 ml kokend water
 1 MAGGI bouillonblokje
 4 tomaten
 2 aubergines
 1 courgette
 600 gr kipfilet
 1 zakje MAGGI Mals en Kruidig Mediterrane kruiden
 2 bollen mozzarella
 4 el zwarte olijven, in plakjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Wikkel de kipfilet in het velletje Mals en Kruidig Mediterrane kruiden. Bak deze in een koekenpan op laag vuur gaar, ongeveer 10 min. per kant. Snijd de kipfilet, wanneer deze wat is afgekoeld, in plakken.

2

Los het bouillonblokje op in het kokende water en laat de couscous hierin wellen. Laat ongeveer 5 min. staan met de deksel erop.

3

Snijd intussen de aubergine en courgette in plakken. Gril deze ongeveer 5 min. per kan in een grillpan, zodat er mooie grillstrepen ontstaan.

4

Snijd de mozzarellabollen in tweeën en de tomaten in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de couscous.

5

Verdeel de gegrilde plakken aubergine over de borden. Leg hierop de couscous met tomaat en top af met de courgetteplakken en plakjes kip. Verdeel hierover de mozzarella en zwarte olijven.

Couscous met gekruide kip

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.