Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Fruitige glühwein

Glühwein is een geliefd drankje in de wintermaanden. De warme wijn wordt gekenmerkt door o.a. kaneel, steranijs en sinaasappel. Wij voegen hier nog grapefruit, mandarijn en kersen aan toe voor een fruitige twist.

Tip! Wist je dat je glühwein ook koud kunt drinken? Voeg in dat geval ijsklontjes toe nadat je de wijn hebt laten afkoelen. Deze variant heeft iets weg van een heerlijke sangria, perfect voor een vroege lente.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 l zachte rode wijn (zoals merlot of tempranillo)
 ¼ grapefruit
 ½ sinaasappel
 2 mandarijnen
 80 gr diepvrieskersen
 1 kaneelstokje
 2 steranijs
 2 el suiker

Bereidingswijze
1

Schenk de wijn in een grote pan en verwarm op laag vuur. De wijn mag niet koken.

2

Was de grapefruit, sinaasappel en mandarijn en snijd in plakken. Je kunt de schil hier aan laten zitten. Voeg deze samen met de bevroren diepvrieskersen, kaneel, steranijs en suiker toe aan de rode wijn. De kersen zullen in de wijn ontdooien en een lekkere smaak afgeven.

3

Laat dit circa 20-30 minuten op een heel laag vuur trekken. Zorg dat de wijn niet kookt. Serveer warm. Je kunt eventueel de specerijen en het fruit uit de wijn zeven.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 l zachte rode wijn (zoals merlot of tempranillo)
 ¼ grapefruit
 ½ sinaasappel
 2 mandarijnen
 80 gr diepvrieskersen
 1 kaneelstokje
 2 steranijs
 2 el suiker

Instructies

Bereidingswijze
1

Schenk de wijn in een grote pan en verwarm op laag vuur. De wijn mag niet koken.

2

Was de grapefruit, sinaasappel en mandarijn en snijd in plakken. Je kunt de schil hier aan laten zitten. Voeg deze samen met de bevroren diepvrieskersen, kaneel, steranijs en suiker toe aan de rode wijn. De kersen zullen in de wijn ontdooien en een lekkere smaak afgeven.

3

Laat dit circa 20-30 minuten op een heel laag vuur trekken. Zorg dat de wijn niet kookt. Serveer warm. Je kunt eventueel de specerijen en het fruit uit de wijn zeven.

Fruitige glühwein

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.