Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Gehaktbrood met vijgensalade

Gehaktbrood met vijgensalade

Dit gehaktbrood met pancetta bak je heerlijk knapperig in de oven. Het gehakt wordt op smaak gebracht met verse kruiden, mosterd en ketjap manis. Lekker in combinatie met een salade van vijgen, noten en blauwe kaas.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding35 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd1 uur 20 minuten

Ingrediënten
 ½ witte ui
 1 teentje knoflook
 2 el olijfolie
 12 plakken pancetta of spek
 400 gr half-om-half gehakt
 25 gr paneermeel
 1 takje rozemarijn, fijngehakt
 1 takje tijm, fijngehakt
 ½ el grove mosterd
 2 tl ketjap manis
 1 ei
 1 ½ tl zout
 1 tl peper
 4 verse vijgen
 20 gr walnoten
 20 gr pecannoten
 Sap van 1/2 citroen
 60 gr veldsla
 100 gr blauwe kaas
Extra keukenbenodigdheden
 Cakevorm

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan, bak de knoflook en ui in 5 min. goudbruin en zacht en laat afkoelen.

2

Bekleed een cakevorm met de pancetta. Leg deze ruim over elkaar heen gezien de pancetta zal krimpen tijdens het bakken. Houd voldoende pancetta over om het gehaktbrood ook aan de bovenkant mee te bedekken.

3

Meng het gehakt met paneermeel, rozemarijn, tijm, mosterd, ketjap manis, ei, ui-knoflookmengsel, 1½ tl zout en 1 tl peper. Kneed tot een geheel.

4

Druk het gehakt in een cakevorm en vouw de resterende pancetta over het gehakt. Bak het gehaktbrood in 45 min. gaar in de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal het gehaktbrood uit de cakevorm en zet met de brede zijde op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het gehaktbrood nog 10 min. in de oven om een goudbruin korstje te krijgen.

5

Snijd de vijgen in parten en hak de walnoten en pecannoten grof. Maak een dressing van 1 el olijfolie en het citroensap. Meng de helft van de dressing door de veldsla. Voeg de vijgen en noten toe aan de salade. Kruimel de blauwe kaas er overheen en top af met de rest van de dressing.

6

Serveer het gehaktbrood met de salade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 ½ witte ui
 1 teentje knoflook
 2 el olijfolie
 12 plakken pancetta of spek
 400 gr half-om-half gehakt
 25 gr paneermeel
 1 takje rozemarijn, fijngehakt
 1 takje tijm, fijngehakt
 ½ el grove mosterd
 2 tl ketjap manis
 1 ei
 1 ½ tl zout
 1 tl peper
 4 verse vijgen
 20 gr walnoten
 20 gr pecannoten
 Sap van 1/2 citroen
 60 gr veldsla
 100 gr blauwe kaas
Extra keukenbenodigdheden
 Cakevorm

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan, bak de knoflook en ui in 5 min. goudbruin en zacht en laat afkoelen.

2

Bekleed een cakevorm met de pancetta. Leg deze ruim over elkaar heen gezien de pancetta zal krimpen tijdens het bakken. Houd voldoende pancetta over om het gehaktbrood ook aan de bovenkant mee te bedekken.

3

Meng het gehakt met paneermeel, rozemarijn, tijm, mosterd, ketjap manis, ei, ui-knoflookmengsel, 1½ tl zout en 1 tl peper. Kneed tot een geheel.

4

Druk het gehakt in een cakevorm en vouw de resterende pancetta over het gehakt. Bak het gehaktbrood in 45 min. gaar in de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal het gehaktbrood uit de cakevorm en zet met de brede zijde op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het gehaktbrood nog 10 min. in de oven om een goudbruin korstje te krijgen.

5

Snijd de vijgen in parten en hak de walnoten en pecannoten grof. Maak een dressing van 1 el olijfolie en het citroensap. Meng de helft van de dressing door de veldsla. Voeg de vijgen en noten toe aan de salade. Kruimel de blauwe kaas er overheen en top af met de rest van de dressing.

6

Serveer het gehaktbrood met de salade.

Gehaktbrood met vijgensalade
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Gamay Noir “Les Pierres Dorées”: bij dit gerecht kies ik een sappige, rode wijn die genoeg pit heeft, maar tegelijk licht en fris is voor bij de salade. Deze Beaujolais combineert dat heel mooi.

Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij bestelling bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.