Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Gele jambalaya met garnalen

Houd je van koken, maar wil je geen fornuis vol met pannen? Dan is deze jambalaya het perfecte éénpansgerecht. Naast praktisch is dit gerecht ook vol van smaak, doordat de rijst niet in water wordt gekookt, maar de smaken opneemt van alle overige ingrediënten.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 4 strengen bleekselderij
 2 gele paprika
 1 gele ui
 250 gr gele snoeptomaten
 1 rode peper
 2 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 3 tl cajunkruiden
 300 gr zilvervliesrijst
 400 gr tomatenblokjes uit blik
 350 ml visbouillon
 300 gr grote garnalen
 8 takjes verse peterselie

Bereidingswijze
1

Snijd de bleekselderij in halve maantjes, de paprika en ui in blokjes en halveer de snoeptomaten. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak de rode peper en de knoflook fijn.

2

Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, rode peper en cajunkruiden in de pan. Voeg de bleekselderij, paprika en snoeptomaten toe wanneer de ui glazig is. Voeg de rijst, tomatenblokjes en bouillon toe aan en laat met de deksel op de pan 10 min op midden hoog vuur pruttelen. Schep regelmatig door. Voeg als laatste de garnalen toe en laat deze 4 minuten mee garen.

3

Snijd de peterselie fijn en garneer.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 strengen bleekselderij
 2 gele paprika
 1 gele ui
 250 gr gele snoeptomaten
 1 rode peper
 2 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 3 tl cajunkruiden
 300 gr zilvervliesrijst
 400 gr tomatenblokjes uit blik
 350 ml visbouillon
 300 gr grote garnalen
 8 takjes verse peterselie

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de bleekselderij in halve maantjes, de paprika en ui in blokjes en halveer de snoeptomaten. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak de rode peper en de knoflook fijn.

2

Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, rode peper en cajunkruiden in de pan. Voeg de bleekselderij, paprika en snoeptomaten toe wanneer de ui glazig is. Voeg de rijst, tomatenblokjes en bouillon toe aan en laat met de deksel op de pan 10 min op midden hoog vuur pruttelen. Schep regelmatig door. Voeg als laatste de garnalen toe en laat deze 4 minuten mee garen.

3

Snijd de peterselie fijn en garneer.

Gele jambalaya met garnalen

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.