Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gele-paprikasoep met knapperige tofu croutons

Koudere dagen vragen om warme gerechten om lekker mee op de bank te kruipen. Neem bijvoorbeeld onze gele-paprikasoep; een heerlijk gerecht voor een regenachtige dag. Wij serveren hier knapperige tofu croutons en een flinke dot crème fraîche bij.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 325 gr tofu
 2 el sojasaus
 1 el paprikapoeder
 ½ tl cayennepeper
 1 el ahornsiroop
 4 el olie
 1 prei
 4 gele paprika's
 1 l groentebouillon
 2 el grove mosterd
 10 stengels verse bieslook
 70 gr crème fraîche
Keukenbenodigdheden
 Kommetje
 Koekenpan
 Soeppan
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Laat de tofu goed uitlekken en snijd in kleine gelijke blokjes. Wentel de tofublokjes om in een mengsel van sojasaus, paprikapoeder, cayennepeper en ahornsiroop.

2

Verhit in een koekenpan 2 el olie op hoog vuur. Bak de tofublokjes totdat deze rondom egaal goudbruin kleuren. Zet het vuur nu zachter en laat de tofublokjes knapperig bakken, ze worden door de ahornsiroop iets donkerder van kleur. Schep de blokjes regelmatig om met een spatel voor een gelijkmatige kleuring. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken en afkoelen zodat ze nog knapperiger worden.

3

Was de prei en snijd in ringen. Verhit 2 el olie in een soeppan en fruit de prei aan. Snijd de gele paprika’s in blokjes en voeg deze toe aan de prei. Laat de gele paprika aanfruiten zonder dat hij donkerder van kleur wordt. Voeg de bouillon en de mosterd toe zodra de paprika zacht is. Pureer de soep met een staafmixer.

4

Snijd de bieslook fijn. Schenk de soep in 4 kommetjes en top af met een eetlepel crème fraîche en de bieslook. Serveer de tofu croutons bij de soep.

Ingrediënten

Ingrediënten
 325 gr tofu
 2 el sojasaus
 1 el paprikapoeder
 ½ tl cayennepeper
 1 el ahornsiroop
 4 el olie
 1 prei
 4 gele paprika's
 1 l groentebouillon
 2 el grove mosterd
 10 stengels verse bieslook
 70 gr crème fraîche
Keukenbenodigdheden
 Kommetje
 Koekenpan
 Soeppan
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Laat de tofu goed uitlekken en snijd in kleine gelijke blokjes. Wentel de tofublokjes om in een mengsel van sojasaus, paprikapoeder, cayennepeper en ahornsiroop.

2

Verhit in een koekenpan 2 el olie op hoog vuur. Bak de tofublokjes totdat deze rondom egaal goudbruin kleuren. Zet het vuur nu zachter en laat de tofublokjes knapperig bakken, ze worden door de ahornsiroop iets donkerder van kleur. Schep de blokjes regelmatig om met een spatel voor een gelijkmatige kleuring. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken en afkoelen zodat ze nog knapperiger worden.

3

Was de prei en snijd in ringen. Verhit 2 el olie in een soeppan en fruit de prei aan. Snijd de gele paprika’s in blokjes en voeg deze toe aan de prei. Laat de gele paprika aanfruiten zonder dat hij donkerder van kleur wordt. Voeg de bouillon en de mosterd toe zodra de paprika zacht is. Pureer de soep met een staafmixer.

4

Snijd de bieslook fijn. Schenk de soep in 4 kommetjes en top af met een eetlepel crème fraîche en de bieslook. Serveer de tofu croutons bij de soep.

Gele-paprikasoep met knapperige tofu croutons

Naast deze heerlijke gele-paprikasoep hebben wij nog veel meer soeprecepten. Laat je hier inspireren.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.